USD34,11
EURO38,11
JPY0,237800
RUB0,367500
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.967,47
GR. ALTIN2.860,77
BTC63.651,85
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi Gelirleri %24 Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi

DeFi Gelirleri %24 Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi

DeFi Gelirleri Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi
DeFi Gelirleri %24 Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi
service

Ağustos ayında merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin aylık ücret gelirleri, Temmuz’a kıyasla yüzde 24,4 düşerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. The Block’un verilerine göre, DeFi protokollerinin Ağustos ayı gelirleri 288.38 milyon dolar olarak kaydedildi.

DeFi Gelirlerinde Düşüş

DeFi protokollerinin gelirleri, bir protokolün popülaritesini ve kullanımını değerlendirmede önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Ağustos ayında Lido 76.18 milyon dolarlık gelirle başı çekerken onu Uniswap, Jito ve PancakeSwap takip etti. Piyasa araştırmacısı Nick Ruck, “Kullanıcılar, likit yeniden stake etme token (LRT) stratejilerinden elde edilen yıllık getiri oranlarının son aylarda düşmesiyle birlikte sürdürülebilir getiri bulmakta zorlanıyor ve daha fazla yatırımcı memecoin’lere yöneliyor” dedi.

DeFi Gelirleri Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi

Bitcoin Madenci Gelirlerinde de Düşüş Var

Ağustos ayında Bitcoin madenci gelirlerinde de gerileme oldu ve toplamda 851.36 milyon dolar gelir elde edilirken, saf işlem ücretlerinden 20.76 milyon dolar gelir sağlandı. Bu rakam Temmuz’daki 951.11 milyon dolarlık gelire göre yaklaşık yüzde 10,5 düşüşe işaret ediyor. Mart ayında 2 milyar doların üzerinde rekor seviyelere ulaşan madenci gelirleri Ağustos ayında düşüş trendine devam etti.

DeFi Gelirleri Düştü! Bitcoin Madencileri de Etkilendi

Madenci gelirlerindeki düşüş, Bitcoin’in son dönemde yaşadığı volatilite dönemine denk geldi. ABD seçimleriyle ilgili belirsizlikler, spot borsa yatırım fonlarından olan çıkışlar ve kripto para piyasasındaki yukarı yönlü katalizörlerin eksikliği gibi faktörler bu düşüşte etkili oldu. Geçen ay JPMorgan, Bitcoin madencileri için fiyat hedeflerini, fiyat düşüşünü ve ağın temel hashrate’inin artışını yansıtacak şekilde aşağı yönlü revize etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir