USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.128,78
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 8 Proje ile Türkiye’nin Canı Yanmasın: Muğla’da Mahalleler Yangına Hazırlanıyor

8 Proje ile Türkiye’nin Canı Yanmasın: Muğla’da Mahalleler Yangına Hazırlanıyor

8 Proje ile Türkiye'nin Canı Yanmasın: Muğla'da Mahalleler Yangına Hazırlanıyor
8 Proje ile Türkiye'nin Canı Yanmasın: Muğla'da Mahalleler Yangına Hazırlanıyor
service

WWF-Türkiye’nin Garanti BBVA desteğiyle yürüttüğü Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı kapsamında, Sivil Alan Hareket Ağı Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’, Muğla’nın Ula ilçesindeki 16 mahallede orman yangınlarına karşı hazırlıkları artırmayı hedefliyor.

Mahallelerde Yangın Riskine Karşı Hazırlık

Proje, mahallelerin etkin müdahale kapasitelerini artırmak ve orman yangınlarına karşı daha hazırlıklı olmalarını amaçlıyor. Bu kapsamda, yerel halk afet risk yönetimi ve topluluk temelli müdahale konularında bilgilendirilecek ve ilgili kurumlar arasındaki işbirliği güçlendirilecek.

8 Proje ile Türkiye'nin Canı Yanmasın: Muğla'da Mahalleler Yangına Hazırlanıyor

Dijital Risk Haritası ve Kaynak Veritabanı

Mahalle sakinleriyle birlikte belirlenen riskli noktalar kullanılarak oluşturulacak Dijital Risk Haritası, Orman Genel Müdürlüğü, Aydem ve Belediyeler gibi kurumlara yangın sezonu öncesinde önleyici çalışmalar yapmaları için yardımcı olacak. Ayrıca, olası bir yangın durumunda, muhtarlar ve mahalle sakinleri Dijital Kaynak Veritabanı aracılığıyla koordine edilecek ve Orman Genel Müdürlüğü personeliyle bilgi paylaşımı sağlanacak.

Farkındalık ve Eğitim Faaliyetleri

Proje kapsamında gerçekleştirilecek farkındalık, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri, yüksek riskli günlerde mahalle sakinlerinin teyakkuz halinde olmasını sağlayacak.

Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı

Orman yangını riskini azaltmak ve olası yangınlara karşı daha hazırlıklı olmak için Haziran 2022’de başlatılan Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı kapsamında bugüne kadar 7 proje hayata geçirildi. ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’ ile birlikte proje sayısı 8’e yükseldi.

Muğla’daki 16 mahallede hayata geçirilen ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’, Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı’nın orman yangınlarına karşı mücadelesinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir