USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya’daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor

Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya’daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor

Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya'daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor
Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya'daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor
service

Petrol fiyatları, Brent ham petrolünün varil başına 77 dolar civarında işlem gördüğü Pazartesi günü sakin bir seyir izledi. Ancak Çin’in ekonomik büyüme hedefine ulaşamaması ve Libya’daki üretim kesintileri, piyasayı tedirgin eden faktörler olarak öne çıktı.

Çin’in Ekonomik Büyümesi Endişe Veriyor

Çin’in resmi büyüme hedefine ulaşamaması ve emlak sektöründeki krizin ekonomiyi olumsuz etkilemesi, petrol talebiyle ilgili endişeleri artırdı. Bu durum, küresel ekonomik görünüm üzerinde baskı oluşturuyor ve petrol fiyatlarının artmasını zorlaştırıyor.Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya'daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor

Libya’da Üretim Kesintileri

Libya’da, devlet petrol firması El-Feel sahasında mücbir sebep ilan edildi. Bu durum, petrol üretiminde kesintilere yol açtı. Kesintilerin, OPEC+’ın planlanan üretim artışını etkilemesi ve fiyatları desteklemesi bekleniyor.Petrol Fiyatları 77 Dolarda Sabitlendi: Çin ve Libya'daki Gelişmeler Piyasayı Etkiliyor

Petrol Fiyatlarının Geleceği

Petrol fiyatları, Çin ve ABD gibi önemli tüketicilerdeki ekonomik endişeler nedeniyle son birkaç ayda kayda değer bir düşüş yaşadı. Piyasa ayrıca, OPEC+’ın gelecekte daha fazla petrol üretme olasılığına hazırlanıyor.

Petrol fiyatlarının geleceği, Çin’in ekonomik performansı, OPEC+’ın üretim kararları ve jeopolitik gelişmeler gibi faktörlere bağlı olacak. Brent ham petrolünün varil başına 77 dolar civarında işlem görmesi, piyasadaki belirsizliğin devam ettiğini gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir