USD34,07
EURO38,04
JPY0,240000
RUB0,369800
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,00
BTC62.892,58
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOJ, Ocak Ayında Faiz Oranlarını Yükseltebilir: Pimco’nun Beklentisi

BOJ, Ocak Ayında Faiz Oranlarını Yükseltebilir: Pimco’nun Beklentisi

BOJ, Ocak Ayında Faiz Oranlarını Yükseltebilir: Pimco'nun Beklentisi
BOJ, Ocak Ayında Faiz Oranlarını Yükseltebilir: Pimco'nun Beklentisi
service

Pacific Investment Management Co. (Pimco) Japonya birimi, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) faiz oranlarını Ocak ayı gibi erken bir tarihte tekrar artırmasını bekliyor. Bu beklenti, Ağustos ayındaki jeopolitik belirsizliklere ve finansal piyasa istikrarsızlığına rağmen, BOJ’nin para politikasını normalleştirme kararlılığının devam ettiğini gösteriyor.

BOJ’nin Faiz Artışı Beklentisi

Pimco Japan Ltd.’de portföy yöneticisi olan Tadashi Kakuchi, bir röportajda “bir sonraki faiz artışı önümüzdeki Ocak ayı gibi erken bir tarihte olacak” dedi. Kakuchi, getiri eğrisinin hala dik olduğunu ve daha uzun vadeli devlet tahvilleri satın almak için “süre ihtiyacı” olmadığını söyledi. “Bu biraz risk almak için bir fırsat” diye ekledi.BOJ, Ocak Ayında Faiz Oranlarını Yükseltebilir: Pimco'nun Beklentisi

BOJ’nin Para Politikasını Normalleştirme Kararlılığı

Ağustos ayındaki jeopolitik belirsizliklere ve finansal piyasa istikrarsızlığına rağmen, BOJ’nin para politikasını normalleştirme yaklaşımı değişmedi. Bu durum, BOJ’nin faiz oranlarını artırmaya yönelik kararlılığının devam ettiğini ve ekonomik koşulların uygun olduğu takdirde faiz oranlarının yükseltilebileceğini gösteriyor.

Pimco’nun beklentisi, BOJ’nin faiz oranlarını Ocak ayında artırması olasılığını ortaya koyuyor. Bu durum, BOJ’nin para politikasını normalleştirme kararlılığını ve Japonya ekonomisinin iyileşmeye devam ettiğini gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir