USD34,11
EURO38,09
JPY0,237000
RUB0,368600
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.865,52
BTC63.232,90
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 26’ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB’den Coğrafi İşaret Aldı

26’ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB’den Coğrafi İşaret Aldı

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı
26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı
service

Bursa siyah inciri, Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alarak Türkiye’nin AB’den tescilli ürün sayısını 26’ya çıkardı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Bursa’dan Gelen Lezzet

Bursa siyah inciri, Gemlik zeytini ve Bursa şeftalisi gibi diğer Bursa lezzetlerinin ardından AB tarafından tescillenen bir başka değerli ürün olarak öne çıktı. AB’den tescil alan ürün sayısı 26’ya ulaştı. Bakan Yumaklı, daha fazla ürünün AB tescil sürecine dahil olacağını belirtti.

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı

26 Tescilli Ürün

Bursa siyah incirinin de katılımıyla Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret tescili alan ürünleri şu şekilde: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği ve Bursa siyah inciri.

26'ncı Tescil! Bursa Siyah İnciri AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Bursa siyah incirinin AB’den coğrafi işaret tescili alması, Türkiye’nin kaliteli ve özgün ürünlerini uluslararası arenada tanıtma çabalarına önemli bir katkı sağlayacak. Bu tescil, Bursa siyah incirinin kalitesini ve özgünlüğünü resmen onaylayarak, hem üreticilere hem de tüketicilere büyük fayda sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir