USD34,11
EURO38,10
JPY0,237000
RUB0,367800
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.929,97
GR. ALTIN2.864,37
BTC63.368,34
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nvidia’da %10’luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Nvidia’da %10’luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Nvidia'da 'luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor
Nvidia'da %10'luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor
service

ABD’de açıklanan zayıf imalat PMI verileri ve Nvidia’ya yönelik rekabet yasaları soruşturması küresel teknoloji piyasalarında büyük bir kayba neden oldu. Nvidia’nın hisseleri Salı günü rekor bir değer kaybı yaşadı ve Asya hisse senetleri de bu düşüşün etkilerini hissediyor.

Nvidia Hisselerinde Rekor Düşüş

Nvidia hisseleri Salı günü yüzde 10’a yakın düşüşle 279 milyar dolarlık rekor bir değer kaybı yaşadı. Bloomberg’in soruşturma haberini yayımlamasının ardından hisseler geç işlemlerde daha da düştü. ABD Adalet Bakanlığı’nın Nvidia’nın rekabet yasalarını ihlal edip etmediğine yönelik soruşturma, yatırımcıların endişelerini artırdı.

Nvidia'da 'luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Asya Piyasaları da Etkilendi

Asya’daki hisse senetleri bu sabah ABD endekslerinde olduğu gibi 5 Ağustos’taki çöküşten bu yana en büyük düşüşü yaşıyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi Japon hisseleri öncülüğünde yüzde 2,3 ekside. Nvidia’nın yaşadığı kayıp, bölgedeki diğer teknoloji şirketlerini de etkiledi.

Nvidia'da 'luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Nvidia’nın hisse senedi düşüşü, teknoloji sektöründe genel bir güven kaybını yansıtıyor. Zayıf ekonomik veriler ve artan faiz oranları da yatırımcıların moralini bozmuş durumda. Bu gelişmeler, teknoloji şirketlerinin geleceği hakkında endişelere yol açıyor.

Nvidia'da 'luk Düşüş: Teknoloji Piyasaları Sarsılıyor

Nvidia’ya yönelik rekabet yasaları soruşturması ve zayıf ekonomik veriler, küresel teknoloji piyasalarında büyük bir kayba neden oldu. Nvidia’nın hisselerindeki rekor düşüş, sektörün geleceği hakkında ciddi endişelere yol açıyor. Teknoloji şirketlerinin önümüzdeki dönemde bu zorluklara nasıl uyum sağlayacağı merak konusu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir