USD34,09
EURO38,10
JPY0,240900
RUB0,370000
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.842,39
BTC63.372,04
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Beyaz Eşya İhracatı %14 Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de %10’luk Yükseliş

Beyaz Eşya İhracatı %14 Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de %10’luk Yükseliş

Beyaz Eşya İhracatı Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de 'luk Yükseliş
Beyaz Eşya İhracatı %14 Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de %10'luk Yükseliş
service

Türk Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nin (TÜRKBESD) paylaştığı verilere göre Temmuz ayında beyaz eşya ihracatı bir önceki yıla göre %14 artış göstererek rekor kırdı. Bu artışın yanı sıra, iç talep de %10 oranında yükseldi.

İhracatta Görülen Yükseliş

Temmuz ayında yaşanan %14’lük ihracat artışı, sektörün global pazarda önemli bir ivme kazandığını gösteriyor. Bu artış, Türk beyaz eşya markalarının kalite ve rekabet gücünün bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Eşya İhracatı Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de 'luk Yükseliş

İç Talepteki Artış

Yurt içinde de beyaz eşya satışları %10 oranında arttı. Bu artış, dondurucu ve kurutucular gibi ürünlere olan talepte yaşanan canlılığın etkisiyle gerçekleşti. Özellikle dondurucu ve kurutuculara olan talebin artması, tüketicilerin bu ürünlere olan ihtiyacının arttığını gösteriyor.

Beyaz Eşya İhracatı Artışla Rekor Kırdı! İç Talepte de 'luk Yükseliş

Beyaz Eşya Sektöründe %14’lük İhracat Artışı

Yılın ilk yedi ayında toplam beyaz eşya satışları %2 oranında artış gösterdi. Bu artış, ihracattaki güçlü performansın ve iç talepteki artışın birleşik etkisinden kaynaklandı. Dondurucu ve kurutucular gibi ürünlerdeki talep artışı, beyaz eşya sektörünün geleceği için umut verici bir sinyali işaret ediyor.

Beyaz eşya sektörü, ihracatta ve iç talepte yaşanan artışlarla 2023 yılının ilk yedi ayında önemli bir ivme yakaladı. %14’lük ihracat artışı ve %10’luk iç talep artışı, sektörün geleceği için olumlu sinyaller veriyor. Türk beyaz eşya markalarının global pazarda rekabet gücünü artırması ve iç talebin canlı kalması, sektörün büyümeye devam etmesi için önemli unsurlar olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir