USD34,11
EURO38,11
JPY0,237800
RUB0,367500
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.967,47
GR. ALTIN2.860,77
BTC63.651,85
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül’de Doluyor

400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül’de Doluyor

400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül'de Doluyor
400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül'de Doluyor
service

Balıkçı gemilerinin Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerinde 400 bin ton hamsi avcılığı için izin alma süresi 6 Eylül’de sona eriyor. Balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilileri, bu tarihe kadar izin belgesi almak için ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerine başvurmak zorunda.

Hamsi Avcılığı İçin İzin Alma Süreci

1 Eylül 2024 ile 14 Nisan 2025 dönemi için belirlenen 400 bin tonluk hamsi avcılık kotası kapsamında, ‘Gırgır Ağlarıyla Hamsi Avcılığı İzin Belgesi’, ‘Ortasu Trolüyle Hamsi Avcılığı İzin Belgesi’ ve ‘Alamana Ağlarıyla Hamsi Avcılığı İzin Belgesi’ alan balıkçı gemileri avcılık faaliyetinde bulunabilecek. 6 Eylül’e kadar izin belgesi almak için, geminin bulunduğu yerdeki Tarım ve Orman Bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerine başvurulması gerekiyor.

400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül'de Doluyor

İzin Belgesi Verilme Koşulları

12 metre ve üzeri balıkçı gemilerine, ruhsat tezkerelerinde belirtilen birincil avcılık faaliyetine uygun avcılık izin belgesi düzenlenecek. İzin belgesi başvurusunda bulunan geminin Türkiye karasularında bulunması zorunlu. Başka ülkelerin karasuları veya uluslararası sularında faaliyet gösteren gemiler ile yetiştiricilik tesislerinde yardımcı gemi faaliyetinde bulunan balıkçı gemilerine izin belgesi verilmeyecek.

400 Bin Ton Hamsi Avcılığı İçin Son Tarih Yaklaşıyor: İzin Alma Süresi 6 Eylül'de Doluyor

Kota Tahsisi ve Dağıtımı

Hamsi avcılığı izin belgesi alan balıkçı gemilerine kota tahsisi, geminin boy uzunluğuna göre belirlenen katsayılar dikkate alınarak yapılacak. Gemi başına düşen kota, toplam başvuru yapan tekne sayısı ve uzunluklarına göre belirlenecek. Başka ülkelere giden gemiler, av sezonu içinde ülke karasularına dönseler dahi yeni kota tahsisi yapılmayacak.

Hamsi Avcılığı Faaliyetinde Uygulanacak Kurallar

Hamsi avcılığı faaliyetinde bulunan gemilerin avladıkları hamsiler, karaya çıkış öncesinde e-Seyir Defteri’ne bildirilecek. Avcılık faaliyetleri, belirlenen kurallar çerçevesinde ve sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak yürütülmesi gerekiyor.

Balıkçı gemilerinin 400 bin ton hamsi avcılığı için izin alma süresi 6 Eylül’de sona eriyor. İlgili kurumlara başvuruda bulunmayan balıkçı gemileri, belirlenen kota kapsamında hamsi avcılığı yapamayacaklar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir