USD34,11
EURO38,10
JPY0,237000
RUB0,367800
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.929,97
GR. ALTIN2.864,37
BTC63.368,34
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 50 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Süreci Başladı: Ankara’da Yeni Bir Enerji Yatırımı

50 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Süreci Başladı: Ankara’da Yeni Bir Enerji Yatırımı

50 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Süreci Başladı: Ankara'da Yeni Bir Enerji Yatırımı
50 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Süreci Başladı: Ankara'da Yeni Bir Enerji Yatırımı
service

YEO Enerji Yatırımları tarafından Ankara’da yapılması planlanan 50 MW’lık Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Projenin Şereflikoçhisar ilçesindeki Karabük Mahallesi’nde 67,42 hektarlık bir alanda hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÇED Süreci Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, YEO Enerji Yatırımları A.Ş.’nin ÇED Başvuru Dosyası incelendi ve ÇED Genel Formatına uygun olduğu belirtildi. Bu doğrultuda, proje için ÇED süreci resmen başlatıldı.

50 MW Güneş Enerjisi Santrali İçin ÇED Süreci Başladı: Ankara'da Yeni Bir Enerji Yatırımı

50 MW Güneş Enerjisi Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi

Ankara-1 Depges, Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi, toplamda 50 MW elektrik üretim kapasitesine sahip. Proje, güneş enerjisinden elde edilen enerjinin depolanmasını sağlayacak bir sistem de içeriyor. Bu sayede, enerji üretimi daha verimli ve istikrarlı hale getirilecek.

ÇED Süreci Hakkında Bilgi ve Görüş Bildirme

ÇED süreci tamamlanana kadar, ilgili tüm bilgiler, görüşler, soru ve öneriler ANKARA Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletilebilir.

Ankara’da yapılması planlanan 50 MW’lık Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi, ülkenin enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olacak. ÇED sürecinin tamamlanmasıyla birlikte projenin hayata geçirilmesi için gerekli izinlerin alınması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir