USD34,08
EURO38,06
JPY0,240500
RUB0,370100
GBP45,30
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.832,79
BTC62.968,48
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 25 Bin İşçi Toplantısı: Volkswagen’de Fabrika Kapatma Tehlikesi

25 Bin İşçi Toplantısı: Volkswagen’de Fabrika Kapatma Tehlikesi

25 Bin İşçi Toplantısı: Volkswagen'de Fabrika Kapatma Tehlikesi
25 Bin İşçi Toplantısı: Volkswagen'de Fabrika Kapatma Tehlikesi
service

Volkswagen yönetiminin, işten çalışan çıkarmama taahhütünü sona erdirebileceği ve Almanya’da fabrika kapatmanın gündeme gelebileceği açıklamaları sonrası, çalışanları yönetimde temsil eden Volkswagen Çalışma Konseyi bugün 25 bin işçinin katılımı ile toplandı.

Sendikalar Direnişe Hazır

Toplantıya katılan IG Metall sendikası, Volkswagen’in işten çıkarma ve fabrika kapatma planları ortaya koyması halinde sendikalardan şiddetli direniş göreceğini belirtti. IG Metall, Volkswagen’in karşı karşıya olduğu sorunları aşılması için Alman hükümetinin elektrikli araçlara geçişe bir teşvik paketi vermesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.25 Bin İşçi Toplantısı: Volkswagen'de Fabrika Kapatma Tehlikesi

Fabrika Kapatma Tehlikesi

Sendika, yönetim ile anlaşma olması durumunda bile grevlere gidilmesi seçeneğini dışlamadıklarını da belirtti. Konsey Başkanı ise açıklamasında, yönetim ile görüşmelere her zaman hazır olduklarını ve yakın zamanda müzakerelerin başlamasını beklediklerini vurguladı. Başkan, Volkswagen yönetimini şu ana kadar herhangi bir fabrikanın kapatılmasından bahsetmediğini de belirtti.

Volkswagen yönetiminin, işten çalışan çıkarmama taahhütünü sona erdirebileceği ve Almanya’da fabrika kapatmanın gündeme gelebileceği açıklamaları sonrası, çalışanları yönetimde temsil eden Volkswagen Çalışma Konseyi bugün 25 bin işçinin katılımı ile toplandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir