USD34,06
EURO38,06
JPY0,240300
RUB0,370100
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,24
BTC62.972,31
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!

BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!

BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!
BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!
service

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu Üyesi Hajime Takata, enflasyonun bankanın beklentileriyle uyumlu şekilde gelişmeye devam etmesi halinde başka bir faiz oranı artışına ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Ancak Takata, bu artışın aceleye gerek olmadığına da dikkat çekti.

Enflasyon ve Faiz Artışı

Takata, enflasyonist eğilimlerin projeksiyonlarla uyuşması durumunda “parasal gevşemenin derecesini bir vites daha yukarı taşımak gerekeceğini” ifade etti. BOJ’un amacı, pozitif faiz oranlarına sahip bir ortam yaratmaya devam etmek. Bu durum, faiz oranlarının artırılarak enflasyonun kontrol altında tutulması gerektiğini gösteriyor.BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!

ABD Ekonomisi ve Faiz Kararı

Bloomberg Economics, ücret verilerinin Ekim toplantısında faiz artışı olasılığını artırdığını belirtiyor. Ancak ABD ekonomisindeki yavaşlamanın hızına ilişkin belirsizlik, faiz artırımının kesin bir karar olmadığı anlamına geliyor.BOJ Üyesi: Enflasyon Devam Ederse Faiz Artabilir, Ama Acele Yok!

Faiz Arttırımı

BOJ, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması için faiz oranlarını artırmayı düşünmektedir. Ancak ABD ekonomisindeki belirsizlik, bu kararın veriliş sürecini etkileyebilir.

Takata’nın açıklamaları, BOJ’un enflasyonu kontrol etmek için faiz oranlarını artırmayı planladığını gösteriyor. Ancak bu artışın zamanlaması, ABD ekonomisindeki gelişmelere bağlı olarak değişebilir. Enflasyonun bankanın beklentileriyle uyumlu şekilde gelişmeye devam etmesi halinde, BOJ’un faiz oranlarını artırması olasılığı yüksek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir