ABD Hazine Bakanlığı, 2024 yılının ilk iki çeyreğine ilişkin borçlanma tahminlerinde güncelleme yaptı. İlk çeyrek borçlanma tahmini 9 milyar dolar azaltıldı.
ABD Hazine Bakanlığı, 2024 yılının Ocak-Mart dönemine ilişkin borçlanma tahminini 9 milyar dolar azaltarak 815 milyar dolara indirdi. Bakanlık, bu revizyonun ekim ayında açıklanan tahminlere kıyasla yapılan bir güncelleme olduğunu vurguladı. Ayrıca, mart ayı sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar seviyesinde olmasının beklendiği belirtildi.
Bakanlık, 2024 yılının Nisan-Haziran dönemine ilişkin tahminlerini de açıkladı. Buna göre, hazinenin bu dönemde 123 milyar dolar borçlanması ve haziran sonunda nakit dengesinin 850 milyar dolar seviyesinde olması bekleniyor. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, bu öngörüler finansman stratejilerinin değiştiğini gösteriyor.
ABD Hazine Bakanlığı, 2023 yılının Ekim-Aralık döneminde 620 milyar dolar borçlandığını ve bu dönemin sonunda nakit dengesinin 722 milyar dolar olduğunu açıkladı. Daha önce yapılan tahminlerde, 2024 yılının son çeyreğinde 546 milyar dolar borçlanma ve aralık sonunda 700 milyar dolar nakit dengesi öngörülmüştü.
ABD Hazine Bakanlığı, borçlanma tahminlerinde yaptığı bu güncellemelerle finansal planlamalarını daha gerçekçi bir zeminde yürütmeyi hedefliyor. Bu tahminlerin piyasa dinamikleri üzerindeki etkileri ise ilerleyen dönemlerde netleşecek.
Firmaların net döviz pozisyonu açığı kasım ayında 5 milyar doların üzerinde artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri…
ABD'de fabrika siparişleri Aralık ayında yüzde 0,9 düşerek piyasa tahminlerini aştı. Dayanıklı mallar ise düşüşte…
ABD'de açık iş sayısı, aralık ayında bir önceki aya göre 556 bin azalarak 7,6 milyon…
Stellantis, bölgesel ve küresel sorumlulukları yeniden yapılandırarak müşteri odaklılığı ve sürdürülebilir büyümeyi artırmayı hedefliyor.
Aralık 2024'te ABD'de fabrika siparişleri yüzde 0,9 azalarak 578,5 milyar dolara geriledi. Dayanıklı mal siparişlerinde…
Üniversite öğrencilerine yönelik destek programı ile gençlere aylık 15 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.