Akçansa, Su Kullanımında Öncü: %92 Su Geri Dönüşümü

Akçansa, Su Kullanımında Öncü: Su Geri Dönüşümü

Akçansa, iklim değişikliği ile mücadele eden önemli bir adım atarak, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) girişimlerinden ‘CEO Water Mandate’i imzalayan ilk Türk çimento şirketi oldu. Akçansa, bu girişimle su verimliliğini ve kuraklığın önlenmesini hedefliyor.

Sektörde Bir İlk: CEO Water Mandate

Etkin su yönetimi prensibiyle faaliyetlerini sürdüren Akçansa, ‘CEO Water Mandate’i imzalayarak sektöründe bir ilke imza attı. Bu girişim, su yönetimi strateji ve performanslarının raporlanmasıyla daha güvenli bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.Akçansa, Su Kullanımında Öncü: Su Geri Dönüşümü

Akçansa’nın Su Yönetimi Stratejisi

‘CEO Water Mandate’e katılan şirketler, su risklerini belirlemeyi ve azaltmayı, suyla ilgili güncel konuları takip etmeyi, su güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı destekliyor. Deneyim paylaşımı imkanı da sunan bu inisiyatif, su kaynaklarının verimli kullanılması ve döngüsel ekonomiye geçiş için önemli bir platform.

Sürdürülebilirlik Odaklı Çalışmalar

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, daha sürdürülebilir bir gelecek için etkin su yönetimi konusuna büyük önem verdiklerini belirtti. 2023 yılında çimento üretim faaliyetlerinde tüketilen suyun %92’sini kapalı çevrim sistemlerle tekrar kullandıklarını açıkladı. Yağmur ve yüzey suyu toplama gibi konularda Su Yönetim Master Planları hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Akçansa, su yönetimini sürdürülebilirlik stratejisinin merkezine yerleştirerek, gezegen ve gelecek için suyun önemini vurgulamaktadır. %92 su geri dönüşümü ile çimento sektöründe örnek teşkil eden Akçansa, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarına devam edecektir.

Exit mobile version