Almanya'da 23 Şubat Seçimlerinde 4 Bin 506 Aday Yarışıyor
Almanya, Federal Meclis için 23 Şubat’ta yapılacak erken seçimlerde yeni bir döneme hazırlanıyor. 4 bin 506 aday yarışırken, aşırı sağın yükselişi ve koalisyon ihtimalleri merakla bekleniyor.
Toplam 59,2 milyon seçmenin bulunduğu Almanya’da 2,3 milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Yaklaşık 7,1 milyon yabancı kökenli seçmen de oy kullanacak. Bu seçmenlerin 1 milyonu ise Türk kökenli.
Seçimlere 29 parti katılıyor ve 1422’si kadın olmak üzere toplamda 4 bin 506 aday Federal Meclis’e girmek için mücadele edecek. Türk kökenli adaylar da farklı partilerden seçime katılıyor. Bu adaylardan 53’ünün parlamentoya girme şansı bulunuyor.
Almanya’da Federal Meclisin büyümesini engellemek amacıyla milletvekili sayısı 630 ile sınırlandırıldı. Seçmenler, ilk oyla bölgesel adayları, ikinci oyla ise partilerin belirlediği listelerden temsilcileri seçebilecek.
Anketlere göre, hiçbir parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamıyor. CDU/CSU’nun yüzde 28, AfD’nin yüzde 21 oy oranlarına sahip olduğu görülüyor. AfD’nin oylarını iki kat artırarak ana muhalefet konumuna yükselmesi bekleniyor.
SPD mevcut Başbakan Olaf Scholz’u, CDU/CSU Friedrich Merz’i, Yeşiller ise Robert Habeck’i başbakan adayı olarak gösterdi. Aşırı sağcı AfD ise Alice Weidel ile yarışa katılıyor.
Almanya’da yüzde 5 seçim barajını aşamayan partiler, üç bölgeden vekil çıkarabilirse parlamentoda temsil edilebiliyor. Son anketlere göre Sol Parti barajı aşacak gibi görünüyor. FDP ve BSW’nin durumu ise belirsizliğini koruyor.
Almanya’da 23 Şubat seçimleri yeni bir siyasi dönemi şekillendirecek. Aşırı sağın yükselişi ve koalisyon müzakereleri seçim sonrası gündemi belirleyecek.
Mavi Giyim hisseleri için yeni hedef fiyat açıklandı. Yatırımcılar için dikkat çeken detaylar haberimizde.
BIMAS hisseleri için aracı kurumlar tarafından belirlenen yeni hedef fiyat ve tavsiyeler açıklandı. İşte detaylar!
Ukrayna lideri Zelenskiy, Putin’in savaşı sona erdirmek istemediğini ve Rusya’nın diplomasiye direndiğini ifade etti.
1000 Yatırımlar Holding, Hollanda merkezli Gosharing B.V. için satış görüşmelerine başladı. Gizlilik sözleşmesi imzalandı.
Döktaş Döküm 2025 yılı için temettü dağıtımı yapmayacağını duyurdu. Karar genel kurul onayına sunulacak.
Ticaret Bakanlığı, 988 yeni personel alımı için detayları duyurdu. Başvurular dijital ortamda yapılacak.