Almanya’da İş Güveni Düştü: En Düşük Seviyede!

Almanya'da İş Güveni Düştü: En Düşük Seviyede!

Almanya’da iş dünyası güveni Şubat ayından beri en düşük seviyeye geriledi. Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO), Almanya İş Anketinin Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı.

IFO Endeksi 86,6’ya Geriledi

IFO’nun açıklamasına göre iş iklimi endeksi Ağustos ayında 87’den 86,6’ya düştü. Bloomberg’in yaptığı ankette ekonomistlerin beklentisi 86’ydı. Beklenti endeksi de 87’den 86,8’e geriledi. Cari koşullar endeksi ise 87,1’den 86,5’e indi.Almanya'da İş Güveni Düştü: En Düşük Seviyede!

Almanya Ekonomisi Krize Giriyor

IFO Başkanı Clemens Fuest, Almanya ekonomisinin gittikçe artan biçimde krize girdiğini belirtti. Fuest, imalat ve hizmet sektörlerinde beklentilerin kötüleştiğini ifade etti.Almanya'da İş Güveni Düştü: En Düşük Seviyede!

Tüketici Harcamaları Zayıf

Ülkede imalat sektöründeki sıkıntıların devam ettiği ve tüketici harcamalarının zayıf seyrettiği gözlemleniyor. Bu durum 2024’te toparlanma umutlarını da azaltıyor.Almanya'da İş Güveni Düştü: En Düşük Seviyede!

Almanya’da iş dünyası güvenindeki düşüş, ülke ekonomisinin krize doğru ilerlediğini gösteriyor. İmalat sektöründeki sıkıntılar ve zayıf tüketici harcamaları, 2024’te ekonomik toparlanma beklentilerini de zayıflatıyor.

Exit mobile version