Audi Q6 e-tron İçin Goodyear Lastikleri Seçildi: 18 İnç ile 21 İnç Arasında Çeşitlilik

Audi Q6 e-tron İçin Goodyear Lastikleri Seçildi: 18 İnç ile 21 İnç Arasında Çeşitlilik

Audi, yeni tamamen elektrikli premium SUV modeli Audi Q6 e-tron için Goodyear lastiklerini tercih etti. Goodyear, yaz ve kış lastikleri serisini Audi’nin elektrikli SUV modelinin özelliklerine uygun olacak şekilde geliştirerek, yol gürültüsünü azaltan teknolojileri de dahil etti.

Goodyear ve Audi İş Birliği

Goodyear, Audi Q6 e-tron için 18 inç ile 21 inç arasında değişen ürün kodlarıyla farklı donanım seviyelerine uygun olarak OE lastik seçenekleri sunuyor. Yaz aylarında Eagle F1 Asymmetric ve kış aylarında ise UltraGrip serilerinden oluşan bu lastikler, Goodyear’ın Audi ile modelleme ve test aşamalarında iş birliği içinde çalışarak, aracın performansını artıracak şekilde özel olarak uyarlandı.Audi Q6 e-tron İçin Goodyear Lastikleri Seçildi: 18 İnç ile 21 İnç Arasında Çeşitlilik

Yol Gürültüsünü Azaltan Teknolojiler

Yeni Q6 e-tron, homologasyon için gereken yeni düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla 2 dB1 gürültü azaltma zorunluluğuna tabi tutuldu. Bu da yol gürültüsünü azaltacak lastiklerin geliştirilmesini gerektirdi. Goodyear, sırt desenini özel olarak tasarlayarak ve OE lastiklerin yapısını optimize ederek Audi’nin hedeflerine destek verdi.Audi Q6 e-tron İçin Goodyear Lastikleri Seçildi: 18 İnç ile 21 İnç Arasında Çeşitlilik

Audi Q6 e-tron İçin Goodyear Lastikleri

Goodyear ayrıca her bir aks için özel lastik spesifikasyonları geliştirdi ve bu sayede her aksın performans özelliklerinin ayrı ayrı ayarlanabilmesine olanak tanıyarak mükemmel viraj stabilitesi ve yol tutuş davranışı sağladı.

Ortaklığın Önemi

Goodyear Kıdemli Teknik Proje Müdürü Alexandre Scharis, Audi ekibiyle modelleme ve test aşamalarında çok yakın bir şekilde çalışarak, son derece tutarlı lastik performansı sunan yenilikçi bir damak alanı tasarımıyla sonuçlandığını belirtti.

Goodyear ve Audi Ortaklığı

Goodyear EMEA Tüketici OE Genel Müdürü Johannes Moll, Audi tarafından yeni Q6 e-tron için özel OE lastikler geliştirmek üzere seçilmekten gurur duyduklarını söyledi. İş birliği, yeni modelin ileri standartlarını karşılayan, aynı zamanda yol gürültüsünü azaltan ve optimize edilmiş performans sunan lastiklerin geliştirilmesini sağladı.

Goodyear, Audi Q6 e-tron için OE lastik seçenekleri ile daha önce e-tron GT quattro ve RS e-tron GT2 modellerini de donatmış olduğu Audi ile olan köklü ilişkisini güçlendirdi. Bu ortaklık, bir kez daha elektrikli mobilitenin geleceğine olan bağlılığımızı yansıtıyor.

Exit mobile version