Categories: Kripto Para

Binance’e 150.000 Dolarlık Telif Davası!

borsası , “Peanut the Squirrel” karakterinin sahibi Mark Longo tarafından dava edildi. Longo, Binance’in “PNUT” markasını ve sincap imajını izinsiz kullandığını iddia ediyor.

Binance’e Sert Hukuki Uyarı

Longo’nun avukatları, Binance’e 31 Aralık’a kadar süre verdi. Binance’in “Peanut the Squirrel” karakterini izinsiz kullanmasının hukuki yaptırımları olacağı belirtildi. Her eser için 150.000 kadar tazminat isteniyor. Longo, Binance’in bu davranışlarının eserleri ve markası ile çeliştiğini söyledi.Binance'e 150.000 Dolarlık Telif Davası!Binance'e 150.000 Dolarlık Telif Davası!

Marka Hakları ve Telif Koruması

Longo’nun çizimleri ve hikayeleri telif hakkı koruması altında. “PNUT THE SQUIRREL” ve “PNUT” tescilli markalar. Binance’in bu varlıkları ticari çıkar için kullandığı iddia ediliyor. Tüketicilerde markanın Binance ile bağlı olduğu algısı yaratıldığı öne sürülüyor.Binance'e 150.000 Dolarlık Telif Davası!Binance'e 150.000 Dolarlık Telif Davası!

PNUT Topluluğu Sonuçları Bekliyor

Longo, daha önce de PNUT topluluğunda kötü niyetli davrandığını iddia ettiği kullanıcılara dava açma tehdidinde bulunmuştu. Binance’in yanıtı ve davanın seyri merakla bekleniyor. Gelişmelerin PNUT’un piyasa fiyatına henüz etkisi yok.

Bu dava, kripto para şirketlerinin fikri mülkiyet haklarına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini gösteriyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Burak Tutar

Merhaba Ben Burak Tutar. Kamu Yönetimi mezunuyum. Finans, borsa ve kripto para gündemi üzerine haberler üretiyorum. Gazetebanka.com'dan haberlerimi takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Özata Denizcilik’ten 7,5 Milyon Dolarlık Sözleşme

Özata Denizcilik, yurt dışı firmalarla büyük bir sözleşme imzalayarak finansal tablolarında olumlu katkı bekliyor.

2 dakika ago

Temu ve Shein Vergi Artışıyla Şokta!

Çinli e-ticaret devleri Temu ve Shein, ABD'deki fiyatlarını artırma kararıyla gündemde. İşte detaylar!

3 dakika ago

TCMB Faiz Kararı Öncesi Piyasalar Tetikte

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde piyasalar ve ekonomistlerin beklentileri dikkat çekiyor.

29 dakika ago

Güney Kore’den Faiz İndirimi Sinyali Geldi

Merkez Bankası büyüme risklerini gerekçe göstererek faizi sabit tuttu, önümüzdeki aylarda indirim ihtimali güçleniyor.

37 dakika ago

Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve: Yeni Rekor

Altın, yeni güne rekor seviyelerle başladı. Ons ve gram altın fiyatları tüm zamanların en yüksek…

41 dakika ago

Japonya İhracatında Beklentiler Yine Karşılanmadı

Japonya’nın Mart ayı ihracat rakamları beklentilerin altında kaldı. ABD ve Orta Doğu dış ticareti dikkat…

59 dakika ago