Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Boğa Piyasası Rallisi mi?

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Boğa Piyasası Rallisi mi?

Bitcoin fiyatı, Eylül ayının ikinci yarısından itibaren küresel çapta ekonomik gelişmelerle birlikte iyileşmeye başladı ve 60 bin doların üzerinde tutunmayı başardı. Birçok analistin tahminine göre, en iyi Eylül ayını geçiren Bitcoin, son 27 günde yüzde 11 yükseldi. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin dolardan yalnızca yüzde 10 geride olan Bitcoin, artan rezerv oranlarıyla birlikte Ekim ayına güçlü bir giriş yapabilir.

Bitcoin ETF Girişleri Eylül Sonunda Artıyor

27 Eylül Cuma günü Bitcoin ETF’lerinde yıllık toplam 496 milyonluk net giriş yaşandığı ortaya çıktı. SoSoValue üzerinden alınan verilere göre en yüksek giriş Ark Invest şirketine ve 21Shares şirketine ait ARKB ETF’sinde oldu. Toplam değeri 203 milyon olan ETF girişinin toplam net girişi 2,723 milyar oldu.Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Boğa Piyasası Rallisi mi?

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Boğa Piyasası Rallisi mi?

ETF girişleri ekim rallisi için erken işaret mi? Eylül ayında ETF’lerde yaşanan net ve tutarlı girişler sayesinde BTC, önemli oranda destek görerek Fed faiz indiriminin ardından gösterdiği iyileşmeyi sürdürdü ve eylül sonunda toparlanmayı başardı. CryptoQuant CEO’sunun açıklamalarına göre rezerv oranları arttı. Bu gelişme ise ETF girişlerinin artmasını destekledi. Rezerv artış son iki yükseliş trendi takip edildiğinde boğa koşusu başlamadan önceki bir işaret olarak ele alınır. Bu artışın devam etmesi ise ekim ve kasım ayları arasında beklenen potansiyel bir boğa koşusundan önce erken bir işaret olabilir.

Ünlü Analist Bir Sonraki Direnç Noktasını Açıklıyor!

Hafta sonu Bitcoin fiyatı 66,5 bin dolara ulaşarak son iki ayın en yüksek zirvesine ulaştı. Bir miktar geri çekilme ile 65,803 dolara geriledi ve aynı sürede işlem hacmi yüzde 12 düştü. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 66 seviyesine çıkarak yatay seyir izliyor.

Eylül ayında yüzde 11 yükselen Bitcoin’in ekim ve kasım aylarındaki geçmiş verilerine bakıldığında ise 2013’ten bu yana ekim ayında ortalama yüzde 22’lik bir artış yaşandığı görülüyor. Kasım ayına bakıldığında küresel ekonomi verilerindeki iyileşme ile kripto parada yüzde 47’lik bir artış görüldü. Ancak yaşanan yükseliş her yıl tekrarlamadığı da biliniyor.

Exit mobile version