Borsa İstanbul‘da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,33 oranında değer kazanarak 9.807,10 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 102,8 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık ve holding endekslerinin yükselişi, piyasalardaki olumlu performansta etkili oldu.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksindeki artışta bankacılık endeksi yüzde 2,22 oranında değer kazandı. Holding endeksi ise yüzde 0,18 oranında yükseldi. Bu sektörlerin güçlü performansı, endeksin günü pozitif bir görünümle kapatmasına katkı sağladı.
Sektör endeksleri arasında finansal kiralama faktoring endeksi, yüzde 4,43 oranında artışla en çok kazandıran sektör oldu. Buna karşılık, ulaştırma sektörü yüzde 2,98 oranında değer kaybıyla en büyük düşüşü yaşayan sektör olarak dikkat çekti.
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e uyguladığı yüzde 10’luk ek gümrük vergisi kararı sonrası risk iştahı azaldı. Bu gelişme, piyasalarda karışık bir seyir yaşanmasına neden oldu ve yatırımcılar temkinli davranmaya başladı.
Yurt içinde veri gündemi sakin bir gün geçirecek. Ancak yurt dışında ABD’nin ADP istihdam raporu, Euro Bölgesi ÜFE ve PMI verileri önemli olacak. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 puan seviyeleri direnç, 9.750 ve 9.650 puan seviyeleri ise destek olarak izleniyor.
Borsa İstanbul, bankacılık ve holding sektörlerinin desteğiyle günü yükselişle tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı veri akışı, piyasanın seyrini belirlemeye devam edecek.
Borsa İstanbul VİOP'ta şubat vadeli endeks kontratı açılışta yüzde 0,1 kayıpla işlem görüyor. Küresel piyasalarda…
Toyota, Çin'de yeni bir şirket kurarak elektrikli araç üretimi için dev bir adım atıyor. Üretim…
Kalyon Güneş ve Enda Enerji halka arzlarında talepler alınmaya başladı. İşte halka arz süreçleri ve…
Türkiye ve Mısır arasında ticaret hacmini artırmayı hedefleyen görüşmede, yatırımlar ve işbirliği fırsatları masaya yatırıldı.
Beyaz eşya iç satışları son beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İhracatta ise düşüş devam…
CVK Madencilik, bedelsiz sermaye artırımı başlangıç tarihini 6 Şubat 2025 olarak açıkladı. İşte detaylar.