Categories: Ekonomi

Borsa İstanbul haftaya düşüşle başladı: BIST 100 endeksi kritik seviyelerde

‘da işlem gören endeksi, haftanın ilk işlem gününü sert bir düşüşle tamamladı. İşlem hacmi ve sektör performansları yatırımcıların gündeminde.

BIST 100 endeksi düşüşle kapandı

BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,30 oranında değer kaybıyla 9.774,40 puan seviyesinden tamamladı. Bir önceki kapanışa göre 229,98 puan düşen endeksin işlem hacmi 110,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bu durum, piyasalarda satış baskısının arttığına işaret etti.

Sektör performansları dikkat çekiyor

İstanbul’da ve holding sektörleri sırasıyla yüzde 2,94 ve yüzde 2,98 oranında değer kaybetti. Madencilik sektörü ise yüzde 3,39 oranında değer kaybederek en çok düşüş yaşayan sektör oldu. Tüm sektör endeksleri negatif bir seyir izledi.

Küresel gelişmeler satış baskısını artırdı

ABD’nin Kanada ve Meksika’ya yüzde 25, Çin’e ise yüzde 10 oranında gümrük vergisi uygulama kararı, küresel piyasalarda satış baskısını artırdı. Yatırımcılar, bu gelişmeleri ve olası etkilerini yakından izliyor. Küresel riskler, yerel piyasalara da yansıdı.

Yarınki veriler ve teknik seviyeler önemli

Yarın Türkiye’nin reel efektif kuru verisi takip edilecek. Ayrıca ABD’deki fabrika ve dayanıklı mal siparişleri de yatırımcıların radarında olacak. Analistler BIST 100 endeksi için 9.700 ve 9.600 seviyelerini destek, 10.000 ve 10.100 seviyelerini ise direnç olarak değerlendiriyor.

Borsa İstanbul, haftanın ilk gününde küresel gelişmelerin etkisiyle önemli bir değer kaybı yaşadı. Yatırımcılar dikkatle piyasa dinamiklerini takip etmeli.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Ceyhun Kazanç

Ben Ceyhun Kazanç. Marmara Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yüksek lisansıma devam ediyorum. Finans, ekonomi, yatırım alanlarında çalışmalarım sürüyor. Güncel haberleri ve köşe yazılarımı Gazetebanka.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Recent Posts

Rusya’daki Raven Russia’nın depoları devlet kontrolüne geçti

Rusya, depolama sektöründe önemli bir adım attı. Raven Russia'nın tüm depoları devletin kontrolüne geçti.

25 dakika ago

Danimarka başbakanı Fredriksen: Grönland satılık değil

Danimarka Başbakanı Mette Fredriksen, ABD'nin Grönland'i satın alma teklifine sert bir şekilde karşı çıktı.

26 dakika ago

iş yatırım üzerinden en çok alınan hisseler ve net alım tutarları açıklandı

Borsa İstanbul'da İş Yatırım, düşüş gününde alımlarıyla dikkat çekti. İşte günün öne çıkan hisseleri!

27 dakika ago

İstanbul’da Kar Yağışı Nedeniyle Sabiha Gökçen’de Uçuş İptalleri Başladı

5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşların yüzde 10'u iptal edildi.

27 dakika ago

Kervansaray Yatırım Holding’den dava süreciyle ilgili kritik açıklama

Kervansaray Yatırım Holding, Danış Otelcilik ile yaşanan hukuki sürece dair önemli bir açıklama yaptı. İşte…

27 dakika ago

ABD’de inşaat harcamaları aralık ayında beklentileri aştı

ABD'de inşaat harcamaları aralık ayında yüzde 0,5 artış kaydetti. Beklentiler yüzde 0,3 artış yönündeydi.

27 dakika ago