Categories: Bankacılık

Borsa İstanbul’da 9.895 Puan Seviyesine Yükseliş: Güncel Veriler ve Analizler

‘da endeksi, güne yüzde 0,13 oranında artışla 9.895,71 puandan başladı. İşte detaylar.

BIST 100 Endeksinde Güncel Durum

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,92 puanlık bir artışla 9.895,71 seviyesine yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,12, holding endeksi ise yüzde 0,22 oranında değer kazandı. Günün en çok yükselen sektörü yüzde 3,98 ile finansal kiralama faktoring olurken, spor sektörü yüzde 0,27 düşüşle en çok kaybettiren sektör oldu.

Dün İstanbul’da Neler Yaşandı?

Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,38 artışla 9.882,79 puandan kapattı. Küresel piyasalarda ise ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi kararları ve Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları dikkat çekti.

Küresel Piyasaların Gündemi: ABD Enflasyonu ve Fed Açıklamaları

ABD’de bugün açıklanacak verileri ve Fed Başkanı Powell’ın yapacağı sunum, küresel piyasalarda yön belirleyici olacak. Analistler, Powell’ın faiz politikalarında temkinli bir yaklaşım sergileyeceğini öngörüyor. Bu durum, yatırımcıların dikkatini ABD’nin ekonomik göstergelerine çekiyor.

BIST 100 İçin Teknik Seviyeler Ne Anlama Geliyor?

Analistlere göre, BIST 100 endeksi için 9.950 ve 10.000 seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor. Buna karşılık, 9.800 ve 9.750 puan seviyeleri destek konumunda. Bu seviyeler, yatırımcıların kısa vadeli stratejilerinde önemli bir rol oynayacak.

Borsa İstanbul güne pozitif bir başlangıç yaparak yatırımcılara umut verirken, küresel piyasalardaki gelişmeler dikkatle izleniyor. Özellikle ABD enflasyon verileri ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları, piyasalarda yön belirleyici unsur olacak.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Berna Kilerci

Ben Berna Kilerci. 2021 yılından beri Gazetebanka.com bünyesinde Bankacılık haberleri hazırlıyorum. Banka kredileri, mevduatlar, faiz oranları ve bankacılık sektöründeki gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Ethereum Saldırısı: 9 Milyon Dolarlık ETH Çalındı, zkLend Alarmda!

zkLend, büyük bir hack saldırısıyla sarsıldı. 9 milyon dolarlık ETH çalındı, araştırmalar sürüyor.

4 dakika ago

2025’te Türk İslami Bankacılıkta İstikrar: Fitch’ten Önemli Öngörüler

Fitch, Türk İslami bankalarının pazar payının 2025'te istikrara kavuşacağını öngörüyor. Sermaye tamponlarına dikkat çekildi.

10 dakika ago

2024’te Kira Geliri Mükellef Sayısı 443 Bin Kişi Arttı

Vergi denetimlerinin sıkılaşması ve ihbar mekanizmalarının genişletilmesi mükellef sayılarını rekor seviyelere taşıdı.

17 dakika ago

İndeks Bilgisayar 2024 4. Çeyrek Kâr Beklentisi: 197 Milyon TL Detayları

İndeks Bilgisayar'ın 4. çeyrekteki kâr beklentisi 197 milyon TL olarak açıklandı. Kurum tahminleri dikkat çekiyor.

19 dakika ago

16.30’da Açıklanacak TÜFE Verileri Bitcoin ve Altcoin Piyasalarını Hareketlendirebilir

ABD enflasyon verileri merakla bekleniyor. Kripto piyasasında volatilite artabilir, yatırımcılar dikkatli olmalı.

26 dakika ago

Pi Network’ün OKX’te Listelenme Tarihi ve Yatırımcıları Endişelendiren Gelişmeler

Pi Network, OKX'te listelenmeye hazırlanıyor. Ancak, merkeziyetçilik ve KYC sürecindeki sorunlar yatırımcıları düşündürüyor.

28 dakika ago