Bursa Büyükşehir, Çiftçiden 12 Bin Yıllık ‘Siyez Buğdayı’ Alımı Yapacak!

Bursa Büyükşehir, Çiftçiden 12 Bin Yıllık 'Siyez Buğdayı' Alımı Yapacak!

Üreticilerin gelirlerini artırmak için çalışmalarını hızlandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerden kavun ve karpuzun ardından siyez buğdayı alımı yapacağını duyurdu.

Siyez Buğdayı: Ata Tohumu ve Halk Sağlığı İçin Önemli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalı üreticilerin yanında olduğunu belirterek, siyez buğdayının ata tohumu olarak korunması ve halk sağlığına olan önemine vurgu yaptı. Siyez buğdayı, 12 bin yıllık geçmişiyle modern buğdayın atasıdır ve iklim değişikliğine karşı dayanıklıdır. Dağ yöresinde geleneksel yöntemlerle üretilen bu ürün, genetiğinde herhangi bir değişiklik içermediği için toplum sağlığı için büyük önem taşıyor.Bursa Büyükşehir, Çiftçiden 12 Bin Yıllık 'Siyez Buğdayı' Alımı Yapacak!

Bursa Büyükşehir’den Siyez Buğdayı Alımı

Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin pazar bulmakta zorlandığı durumlarda devreye girerek, Bursalı siyez buğdayı üreticilerinin tüm ürünlerini satın almak istediğini belirtti. Üretici çiftçiye sahip çıkmak ve üretimleri teşvik etmek amacıyla siyez buğdayı alımı yapılacağını duyurdu.Bursa Büyükşehir, Çiftçiden 12 Bin Yıllık 'Siyez Buğdayı' Alımı Yapacak!

Ürün Alımı Nasıl Yapılacak?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ aracılığıyla ürün alımı yapılacak. Üreticiler, siyez buğdayı satışları için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve BESAŞ’a başvurabilecekler.Bursa Büyükşehir, Çiftçiden 12 Bin Yıllık 'Siyez Buğdayı' Alımı Yapacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, siyez buğdayı alımıyla hem üreticilere destek olmak hem de ata tohumunun korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu adım, Bursa’nın tarımsal üretimi destekleme ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaları güçlendirme çabalarına önemli bir katkı sağlayacak.

Exit mobile version