Çin İhracatı Beklentilerin Altında Kaldı: %2.4 Artış

Çin İhracatı Beklentilerin Altında Kaldı: %2.4 Artış

Çin’in ihracatı, ekonomistlerin beklentilerinin altında kaldı ve bir yıl öncesine göre dolar bazında sadece %2.4 artış gösterdi. Gümrük İdaresi’nin verilerine göre, ithalat ise %0.3 arttı.

İhracat Beklentilerin Altında Kaldı

Ekonomistler, Çin’in ihracatının %6, ithalatının ise %0.8 artacağını tahmin etmişti. Ancak gerçekleşen oranlar beklentilerin oldukça altında kaldı. Bu durum, küresel ekonomideki yavaşlamanın Çin’in dış ticaretine de etkisini gösterdiğini ortaya koyuyor.Çin İhracatı Beklentilerin Altında Kaldı: %2.4 Artış

Pekin Büyümeyi Desteklemek İçin Adımlar Atıyor

Pekin, ithalat talebini artırabilecek ve ayrıca fiyatların yükselmesi için baskı oluşturabilecek bir dizi teşvik önlemiyle büyümeyi desteklemeye çalışıyor. Bu önlemler, iç talebi canlandırmayı ve ekonomik büyümeyi hızlandırmayı hedefliyor.

AB’den Çin’e Elektrikli Araçlara Yüksek Tarifeler

Öte yandan Avrupa Birliği, bu ayın başlarında Çin’den gelen elektrikli araçlara %45’e kadar yüksek tarifeler koymaya karar verdi. AB, Pekin’i endüstrisine haksız yere sübvansiyon sağlamakla ve yerel üreticilere zarar vermekle suçluyor.

Çin’in ihracat büyümesindeki yavaşlama, küresel ekonomideki yavaşlamanın bir göstergesi olabilir. Pekin, büyümeyi desteklemek için adımlar atarken, AB’den gelen tarifeler de Çin ekonomisi üzerinde ek bir baskı oluşturuyor.

Exit mobile version