Çin'in Büyüme Tahmini Yükseltildi: 2024 İçin Yeni Hedef %4,4
Oxford Economics, Çin’in 2024 yılı için GSYH büyüme tahminini yükseltti ve yeni tahmin %4,4’e ulaştı. Bu revizyon, Çin Maliye Bakanlığı’nın para ve maliye politikaları arasında olası bir koordinasyonu işaret eden basın toplantısının ardından geldi.
Oxford Economics, Çin’in deflasyonist baskılarını kontrol altına almak için bu politikalar arasında koordinasyona acilen ihtiyaç duyduğunu belirtti. Araştırma şirketi, ‘Bu tür bir koordinasyon nadiren görülmüştür ve temel tahminimizde hesaba katılmamıştır’ açıklamasında bulundu.
Oxford Economics’in Çin’in büyüme tahminini revize etmesinin arkasındaki temel etken, Çin Maliye Bakanlığı’nın yeni politikaları arasında olası bir koordinasyonun sinyalini vermesidir. Bu koordinasyon, Çin’in deflasyonist baskılarını kontrol altına almak için önemli bir adım olacaktır.
Oxford Economics, Çin’in 2024 yılı için GSYH büyüme tahminini %4,4’e yükseltti. Bu revizyon, Çin’in deflasyonist baskılarını kontrol altına almak için maliye ve para politikaları arasında koordinasyona gidileceğinin bir işareti olarak kabul ediliyor.
ABD Enerji Enformasyon İdaresi, petrol fiyat tahminini aşağı yönlü revize ederek küresel piyasalara dikkat çekti.
Tavuk döner zehirlenmeleri sonrası denetimler sıklaştı. Usulsüz üretim yapan işletmelere ağır cezalar kapıda.
Fenerbahçe, Futbol A.Ş.'deki hisselerinin %4,80'ini yabancı bir kurumsal yatırımcıya sattı. İşlem özel emirle gerçekleştirildi.
Avrupa borsaları haftanın son işlem gününde İngiltere dışında genel olarak değer kaybı yaşadı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu’da barış ve Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefleri üzerine önemli mesajlar verdi.
Bank of America ve Vakıf Yatırım, İş Bankası hisselerinde dikkat çeken alımlar gerçekleştirdi. İşte detaylar!