Coca-Cola İçecek, 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Dört Dilde Yayımladı

Coca-Cola İçecek, 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Dört Dilde Yayımladı

Coca-Cola İçecek (CCI), 2023 yılına ait finansal ve finansal olmayan performansını içeren “2023 Entegre Faaliyet Raporu”nu dört dilde yayımladı. “Daha Yakından Bak” temasıyla hazırlanan rapor, 12 ülkedeki operasyonları hakkında şeffaf bilgi sunuyor.

2023 Raporu: Daha Yakından Bak

CCI, raporunda 2023 yılında karşılaşılan zorluklara rağmen işletme modelinin gücünü vurgulayarak önemli adımlar attığını belirtti. CEO Karim Yahi, finansal, operasyonel ve sürdürülebilirlik ilkelerini iş akışına entegre ederek önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Rapor, başarıların yanı sıra gelişime açık yönleri de ortaya koyarak gelecek yıllara yön veriyor.Coca-Cola İçecek, 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Dört Dilde Yayımladı

Çevresel Sürdürülebilirlikte Önemli Gelişmeler

Rapor, rPET kullanımı, su verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerine odaklanıyor. 2023 yılında Kazakistan ve Özbekistan’da ilk defa geri dönüştürülmüş pet (rPET) ile üretim yapmaya başlandı. Su kullanım oranlarında hedeflenen yüzde 3 iyileşme sağlandı ve Türkiye, Pakistan, Ürdün’de su geri kazanım projeleri hızlandırıldı. Pakistan ve Türkiye’de güneş enerjisi panelleri ve Çorlu’da rüzgâr türbini kurularak yeşil enerji kullanım oranı yüzde 8’e ulaştı. CCI, 2030 yılına kadar doğrudan ve dolaylı emisyonlarını azaltma taahhüdünü sürdürüyor.Coca-Cola İçecek, 2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Dört Dilde Yayımladı

Eşitlik ve Kadın İstihdamına Odaklanma

CCI, Eşit Ücret Derneği tarafından ‘Eşit Ücret Sertifikası’na layık görüldü ve işe alımda kadın yetenek havuzunu büyütmeyi hedefledi. Türkiye’de başlatılan “Gururlu Yüzler” programı, diğer operasyonlara genişletilerek 2030 yılına kadar yeni işe alımlarda ve müdür üstü pozisyonlarda kadın istihdamının artırılması hedefleniyor. Bu çabalar, iş yerindeki kadın nüfusunun 2023 yılında yüzde 5 artmasını sağladı.

Uluslararası Standartlara Uygunluk

CCI’ın 2023 Entegre Faaliyet Raporu, GRI (Global Reporting Initiative) Standartları’na ve IIRC (International Integrated Reporting Council) tarafından yayımlanan Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uyumlu olarak hazırlandı. Rapor, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi (COP) ve BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ile SPK Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi’ne dair ilerleme bildirimlerini de içeriyor.

Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu’nu dört dilde yayımlayarak şeffaflık ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Rapor, CCI’ın finansal ve operasyonel sonuçlarını, geleceğe dair hedeflerini ve sürdürülebilirlik stratejisini kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

Exit mobile version