Duşakabin Fiyatlarını Belirleyen Faktörler

dusakabincim

Keyifli bir duş ritüelinin yolu duşakabinden geçer. Cam, plastik ve daha farklı malzemeler kullanılarak tasarlanan bu ürünler değişken özelliklere sahiptir. Stil sahibi banyoların gizli anahtarını size vadeden tasarımlarda duşakabin fiyatları bu özelliklere göre değişir. Banyonuzun mimarisini, ışığını ve tarzını yansıtan bu ürünlerin farklı fiyat aralıkları ise size geniş bir yelpazede seçim yapma avantajı sunar. Peki duşakabin fiyatlarını belirleyen faktörler neler, doğru seçim için nelere dikkat etmelisiniz? Gelin göz atalım.

Duşakabin Fiyatlarında Cam Kalitesinin Önemi

Satın almadan önce dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Bu noktalar arasında duşakabin fiyatları ilk sırada yer alır. Ürünün kalitesinde sorun yaşamamak adına fiyat karşılaştırması yapmak size büyük avantaj sağlar.

Banyonuzun büyüklüğü ile uyumlu, göze hitap ederken konforunuzu da geri planda bırakmayacak ürünlerin maliyetini belirleyen temel faktör camdır. Cam ve plastik olarak farklı materyallerden dizayn edilen cam duşakabin fiyatları genel olarak daha yüksek bir skalaya sahiptir.

Suyu içerisinde hapsederek etrafın ıslanmasının önüne geçerken kolay temizlenen cam ürünler, uzun ömürlüdür. Uzun yıllar bu deneyimi yaşayabilmenizi sağlar. Eşsiz tasarımları ile ön plana çıkan bu modellerdeki cam kalitesi de ürünün maliyetini etkileyeceğinden fiyatlarda değişim olabilir. Daha dayanıklı bir yapıya sahip temperli camlar, burada öne çıkar. Isıl işlem görerek tasarlanan temperli cam ürünler, güvenliğinizi esas alır. Kalınlıkları da normal cam malzemeye göre daha yüksektir.

Temperli cam fiyatları ilk etapta biraz daha yüksek olsa da uzun yıllar güvenle kullanmanız ve uzun vadede tasarruf sağlamanız açısından önem taşır.

Tekneli & Teknesiz Duşakabin Fiyatları

Duş alanlarınızda iki tip duşakabin kullanabilirsiniz.

  1. Tekneli
  2. Teknesiz

Tekneli modeller ismini tekne şeklinde tasarlanmış tabanından alır. Hijyenik ve beyaz bir görüntüyü de banyolarınıza getirecek tekneli duşakabin fiyatları, ekstra malzeme ile geldiği için teknesiz modellere göre daha yüksek olabilir. Suyu kolay bir şekilde tahliye etmek için tasarlanan tekneler, farklı boyutlar ve şekillerle sizi karşılar. Boyutlar da bu ürünlerde fiyat değişikliğine neden olabilir.

Boyutlarına ve Şekillerine Göre Duşakabin Fiyatları

Banyo alanına göre dilediğiniz modelli seçebileceğiniz tasarımlar, kendi içerisinde aşağıdaki gibi çeşitlenir

  • Dikdörtgen
  • Yuvarlak
  • İki Duvar Arası / Duvardan duvara

Banyonuzun ölçülerini doğru şekilde almanız doğru seçim için ilk adımdır. Duşakabin fiyatları genel olarak m2 bazında hesaplanır. Alanınızın ölçüleri ne kadar genişse fiyatlar o oranda artabilir. 100×100 duşakabin fiyatları ile 140×130’luk ürünlerin fiyatları aynı değildir.

Kompakt Duşakabin Fiyatlarında Etkili Faktörler

Duşunuzu daha keyifli hale getirebilecek bir tasarım arıyorsanız kompakt modeller tam size göre. Birden fazla özelliğin bir arada bulunduğu bu özel tasarımlarda zevkinize göre tercih yapmanız mümkün. Kompakt modellerde şu özellikleri görmek mümkün:

  • Kabin ışıklandırması
  • Dijital kontrol paneli
  • Masaj desteği
  • Müzik sistemi
  • Havalandırma
  • Telefon
  • Isıtma sistemi

Duş anınıza keyif katacak bu özellikler maliyeti de etkilediği için duşakabin fiyatlarında değişikliğe neden olur.

Kompakt modellerin yanı sıra özel tasarıma sahip modellerde renk seçimleri de ürün fiyatlarını değiştirebilir. Hem dış malzeme hem de camlarda farklı renkler tercih edebilirsiniz. En çok tercih edilen şeffaf camın yanı sıra füme, mavi ya da yeşil renkleri de değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda aynalı modeller de fiyatları etkileyebilir. Örneğin siyah duşakabin fiyatlarında tercih edeceğiniz buzlu ya da aynalı cam, maliyeti yükseltebilir.

Banyonuzun hem tasarımına uygun hem de bütçenize uyum sağlayan modelleri Koçtaş’ta bulabilirsiniz. Koçtaş’ta güvenilir online alışveriş deneyimini yaşarken, uygun fiyat avantajlarından da faydalanabilirsiniz.

Exit mobile version