Elektrik Fiyatları %1,7 Azaldı: Spot Piyasada 1 Milyar 526 Milyon TL Hacim
Bugün spot elektrik piyasasında işlem hacmi, dünle karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 1,7 azalarak 1 milyar 526 milyon 536 bin 928 liraya geriledi. Gün öncesi piyasada elektrik fiyatları ise yarın için en yüksek 3 bin lira seviyesine ulaştı.
Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 17.00-20.00 saatlerinde 3 bin lira, en düşük saat 12.00’de 500 lira 1 kuruş olarak belirlendi. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 368 lira 97 kuruş, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 381 lira 23 kuruş oldu.
Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, bugün en yüksek 2 bin 990 lira, en düşük 1500 lira olarak belirlendi.
Spot elektrik piyasasında işlem hacmi azalmasına rağmen, gün öncesi piyasada elektrik fiyatları yarın için 3 bin liraya kadar yükseldi. Bu durumun, enerji piyasalarındaki volatiliteye işaret ettiği söylenebilir.
Ünlü finansçı Robert Kiyosaki, piyasa çöküşünün yeni başladığını ve gerçek değerin alternatif varlıklarda olduğunu vurguluyor.
ABD Hazine Bakanı Bessent, Bitcoin'in geleceği ve altın karşısındaki konumuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD ve Avrupa arasında sıfır gümrük vergisi ve serbest ticaret…
Trump'ın getirdiği gümrük vergileri, Japon devini üretim stratejisini değiştirmeye zorladı. Rogue üretimi artık ABD'de yapılacak.
Justin Sun, FDUSD ihraççısının kullanıcı fonlarını çaldığını iddia etti. Bu skandal, FTX olayını bile gölgede…
Bitcoin’in zincir içi verileri piyasa dinamiklerini açıkça ortaya koyuyor. Uzmanlar ayı piyasasının güçlendiğini belirtiyor.