USD34,23
EURO37,91
JPY0,237600
RUB0,362200
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.246,05
GR. ALTIN2.920,31
BTC61.484,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Erciyas Çelik, %50 Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı

Erciyas Çelik, %50 Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı

Erciyas Çelik, Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı
Erciyas Çelik, %50 Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı
service

Erciyas Çelik Boru (ERCB), geleceğin ulaşım teknolojisi Hyperloop’a büyük bir yatırım yaparak dikkatleri üzerine çekti. Şirket, 26 Eylül 2024 tarihinde KAP’a yaptığı açıklamada, %50 hisse ile Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş.’nin kurulduğunu duyurdu.

## Erciyas ve Çimtaş’tan Ortak Girişim: Blacksteel

ENKA İnşaat’ın iştiraki Çimtaş Çelik İmalat Montaj ve Tesisat A.Ş. ile Erciyas Çelik Boru’nun yolları 2022 yılında Hyperloop projeleriyle kesişmişti. Bu iş birliği, bugün kurulan Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş. ile resmiyet kazmış ve yüksek teknoloji yatırım platformuna dönüşmüştür. Erciyas Tech Ventures Teknoloji Yatırımları A.Ş. ve Çimtaş İleri Teknoloji Çözümleri A.Ş.’nin %50-%50 ortaklığıyla kurulan Blacksteel, Türkiye’nin teknolojik gelişimine öncülük etmeyi hedefliyor.

Erciyas Çelik, Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı

## Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş.’nin Hedefleri ve Faaliyet Alanları: Hyperloop Öncülüğünde Geleceğe Yolculuk

Blacksteel, Hyperloop teknolojisinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasında önemli bir rol üstlenmeyi planlıyor. Şirket, Hyperloop tubeları/boruları ve bileşenlerinin geliştirilmesi ve üretimi, Hyperloop konseptinin ve teknolojisinin geliştirilmesi için AR-GE çalışmaları, global inovasyon projeleri ve yeni teknolojiler geliştirme gibi faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca, yüksek teknoloji alanlarında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlere stratejik yatırımlar yaparak portföyünü çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Erciyas Çelik, Hisseyle Hyperloop Teknolojisine Yatırım Yaptı

Erciyas Çelik Boru’nun Blacksteel Teknoloji Yatırımları A.Ş.’ye yaptığı bu stratejik yatırım, şirketin geleceğin teknolojilerine olan güvenini ve vizyonunu gözler önüne seriyor. Hyperloop sektöründe lider olma hedefiyle yola çıkan Blacksteel, Türkiye’nin yüksek teknoloji alanındaki yerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir