Euro Bölgesi’nde ÜFE Yükseliyor: İşte Ağustos Ayı Rakamları!

Euro Bölgesi'nde ÜFE Yükseliyor: İşte Ağustos Ayı Rakamları!

Euro Bölgesi’nde üretici fiyatları, ağustos ayında aylık bazda %0,6 artarak yükseliş trendini sürdürdü. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan verilere göre, ÜFE aylık bazda beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yıllık bazda ise %2,3 azaldı.

ÜFE’de Beklentilerin Üzerinde Artış

Piyasa beklentisi, Euro Bölgesi’nde ÜFE’nin aylık bazda %0,4 artacağı, yıllık bazda ise %2,4 azalacağı yönündeydi. Ancak, açıklanan verilere göre, ÜFE’de aylık artışın beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi dikkati çekti.Euro Bölgesi'nde ÜFE Yükseliyor: İşte Ağustos Ayı Rakamları!

AB Ülkelerinde ÜFE Durumu

AB ülkeleri arasında ÜFE, ağustosta aylık bazda en fazla %2,2 ile Estonya’da, %1,7 ile Yunanistan’da ve %1,5 ile İspanya’da arttı. Aylık ÜFE ağustosta, İrlanda’da %3,8, Litvanya’da %1,7 ve Romanya’da %1,6 geriledi.Euro Bölgesi'nde ÜFE Yükseliyor: İşte Ağustos Ayı Rakamları!

Yıllık ÜFE Değişimleri

ÜFE, ağustosta yıllık bazda ise Romanya’da %2,8, Bulgaristan ve Portekiz’de %1,9, Estonya’da %1,7 artarken, Slovakya’da %18,3, Lüksemburg’da %6,9 ve Fransa’da %6,3 azaldı.Euro Bölgesi'nde ÜFE Yükseliyor: İşte Ağustos Ayı Rakamları!

Euro Bölgesi’nde ÜFE’nin aylık bazda beklentilerin üzerinde artması, enflasyonun kontrol altına alınması konusunda endişeleri artırdı. AB ülkelerinde ÜFE’deki değişiklikler ise ülkelere göre farklılık gösterdi.

Exit mobile version