Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Morales, Türkiye ekonomisi ve Merkez Bankası’nın faiz politikası üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Morales, enflasyonla mücadelede kararlılığın devam edeceğini ve faiz indirimlerinin 2025’e kadar sürebileceğini vurguladı.
Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Morales, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürme konusundaki kararlılığını koruduğunu belirtti. Morales, Türkiye’nin dış finansman zorlukları ve yüksek enflasyona rağmen alınan kararların olumlu etkiler yaratacağına inandığını dile getirdi. Bu durumun, ekonomi yönetiminin kararlı duruşuyla desteklendiğini ifade etti.
Erich Morales, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi politikasının 2025 yılına kadar devam edeceğini öngördüğünü söyledi. Yıl sonunda politika faizinin yüzde 28 civarına düşmesini beklediğini ifade eden Morales, bunun enflasyonda önemli bir geri çekilmeye yol açmasını beklediklerini vurguladı. Ayrıca, Merkez Bankası’nın faiz indirimleri konusunda nasıl bir yol haritası izleyeceğini yakından takip edeceklerini dile getirdi.
Morales, faiz indirimlerinin devam etmesinin temel senaryo olduğunu ve siyasi müdahalelerin artık geçmişte kaldığını ifade etti. ‘Biz verilere dayalı olarak faiz indirimlerinin süreceğini bekliyoruz,’ diyen Morales, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürme hedefini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Bu durumun, piyasalara daha fazla güven vereceğini sözlerine ekledi.
Fitch Ratings’ten Erich Morales, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair olumlu beklentiler sunarken, Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz politikalarının etkili olacağına işaret etti. Faiz indirimlerinin süreceğine yönelik öngörüler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.
Rusya, depolama sektöründe önemli bir adım attı. Raven Russia'nın tüm depoları devletin kontrolüne geçti.
Danimarka Başbakanı Mette Fredriksen, ABD'nin Grönland'i satın alma teklifine sert bir şekilde karşı çıktı.
Borsa İstanbul'da İş Yatırım, düşüş gününde alımlarıyla dikkat çekti. İşte günün öne çıkan hisseleri!
5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşların yüzde 10'u iptal edildi.
Kervansaray Yatırım Holding, Danış Otelcilik ile yaşanan hukuki sürece dair önemli bir açıklama yaptı. İşte…
ABD'de inşaat harcamaları aralık ayında yüzde 0,5 artış kaydetti. Beklentiler yüzde 0,3 artış yönündeydi.