FTSE Endeksine 1 Yeni Türk Şirketi Eklendi: Ral Yatırım Holding

FTSE Endeksine 1 Yeni Türk Şirketi Eklendi: Ral Yatırım Holding

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren Ral Yatırım Holding (RALYH), FTSE (Financial Times Stock Exchange) ‘small cap’ endeksine dahil oldu.

FTSE Endeksi Hakkında

FTSE endeksi, Londra Borsası’nda işlem gören en büyük ve en likit şirketlerin performansını izlemek için kullanılan bir dizi endeks ailesidir. FTSE Türk bileşenleri, FTSE endeksine dahil olan ve Türkiye merkezli olan veya Türkiye’de büyük operasyonları bulunan şirketleri ifade ediyor.FTSE Endeksine 1 Yeni Türk Şirketi Eklendi: Ral Yatırım Holding

Ral Yatırım Holding’in FTSE’ye Dahil Olması

HSBC Quant Strategy ekibi, Eylül 2024 FTSE endeks dengelemesi için ön izlemesinde Türk bileşenler arasında 10 yeni ekleme beklendiğini açıklamıştı. Bunlardan birinin de Ral Yatırım Holding olduğunu belirten ekip, Ağustos ayı revizyonlarının Türk şirketleri için önemli piyasa hareketlerine yol açmasını bekliyor.

Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı’nın Açıklaması

Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, FTSE endeksine dahil edilmenin şirketin son dönemde yapılan yatırımlarının ne kadar isabetli olduğunun uluslararası bir kuruluş tarafından da tespiti olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kandemir, Viranşehir4 ve Viranşehir9 GES Santrallerinin yatırımının büyük ölçüde tamamlanmış olduğunu ve faaliyetlerinin dış yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğini düşünüyor.

Ral Yatırım Holding’in FTSE endeksine dahil olması, şirketin performansının uluslararası alanda tanınması anlamına geliyor. Bu gelişmenin, Ral Yatırım Holding’in gelecekteki büyümesine ve yatırımcı ilgisini artırmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Exit mobile version