Categories: Gündem

Gulfood 2025: Türk Lezzetleriyle Dünya Gıda Sektörüne Damga Vuran 209 Marka

Gulfood 2025 Uluslararası Gıda Fuarı, Türk gıda sektörünün başarılı temsilcileriyle dünya sahnesine damgasını vurdu.

Güneydoğu Anadolu Lezzetleri Fuarın Gözdesi Oldu

Dubai’de düzenlenen Gulfood 2025’te Güneydoğu Anadolu’nun eşsiz lezzetleri yoğun ilgi gördü. Fuara katılan ziyaretçiler, Türk stantlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Gaziantep mutfağından ürünler, dünya çapındaki sektör profesyonelleri tarafından büyük beğeni topladı.Gulfood 2025: Türk Lezzetleriyle Dünya Gıda Sektörüne Damga Vuran 209 MarkaGulfood 2025: Türk Lezzetleriyle Dünya Gıda Sektörüne Damga Vuran 209 Marka

209 Türk Markasıyla Rekor Katılım

Fuara Türkiye’den toplam 209 marka katılırken, bunların 47’si Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden geldi. Türk markaları, hem ürün çeşitliliği hem de özgün tatlarıyla fuarın dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.

Sektör Temsilcilerinden Tam Destek

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği, fuara heyet halinde katılım sağladı. Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik ve Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç, Türk ihracatçıları yalnız bırakmadı ve firma yetkilileriyle birebir görüşmeler yaptı.

Fuar Katılımcılarından Olumlu Değerlendirmeler

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, fuarın gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirtti. Kadooğlu, “Gulfood, sektörümüz için hem mevcut pazarlarda güçlenmek hem de yeni pazarlar bulmak adına çok önemli. Firmalarımızın memnuniyeti bizleri de sevindiriyor” dedi.

Gulfood 2025, Türk gıda sektörünün küresel alandaki başarısını pekiştirirken, Güneydoğu Anadolu lezzetlerini uluslararası arenada ön plana çıkardı.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Büşra Kazanç

Ben Büşra Kazanç. 2022 yılından beri Gazete Banka için gündem haberlerini takip ediyorum. Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli son dakika gelişmelerini haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Trump’tan Türkiye ve Erdoğan’a Övgü

ABD Başkanı Trump, Türkiye'yi 'iyi bir ülke' olarak nitelendirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler söyledi.

5 saat ago

Rusya ve ABD’den Enerji Anlaşması Açıklaması

Kremlin ve Washington, enerji altyapılarına yönelik saldırıların durdurulması için tarihi bir anlaşma imzaladı.

5 saat ago

ABD Enerji Sektörünün Mart Ayındaki Büyük Yükselişi

Mart ayında ABD enerji sektörü %3,2 oranında büyüdü ve piyasada tek pozitif sektör oldu.

5 saat ago

Fidan ve Rubio: Türkiye-ABD İlişkilerinde Yeni Dönem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Marco Rubio ile Washington’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

5 saat ago

Alibaba, İşe Alımlarla Yeniden Büyüme Hedefinde

Çinli e-ticaret devi Alibaba, personel azalmalarının ardından işe alımlara başlayarak büyüme hedeflerini güçlendirmeye hazırlanıyor.

5 saat ago

McCormick Sağlıklı Gıda İçin Büyük Değişime Hazırlanıyor

Dünyaca ünlü baharat üreticisi McCormick, ürünlerinde yapay renklendiricileri çıkararak tüketicilere daha doğal seçenekler sunmayı hedefliyor.

5 saat ago