Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 10 yıl vadeli tahvil ihalesi büyük ilgi gördü. İhalede toplamda 18,4 milyar TL’lik teklif gelirken, 8,88 milyar TL’lik net satış yapıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 10 yıl vadeli tahvil ihalesinde toplamda 18,4 milyar TL’lik teklif aldı. Bu tekliflerin karşılığında 8,88 milyar TL’lik net satış gerçekleştirildi. İhalede bileşik faiz yüzde 31,16 olarak belirlendi.
Hazine, 3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesinde de yatırımcıların ilgisini çekti. Toplam 6,92 milyar TL’lik teklife karşılık 4,58 milyar TL’lik net satış yapıldı. Reel bileşik faiz ise yüzde 5,30 olarak gerçekleşti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraçları öncesi piyasa yapıcılar ile kamuya toplamda 11,5 milyar lira satış gerçekleştirdi. 3 yıl vadeli tahvilde piyasa yapıcılardan 3,53 milyar liralık teklife karşılık 2 milyar lira satış yapıldı. Kamuya ise 6,5 milyar lira satış gerçekleşti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği 10 yıl vadeli tahvil ihalesi, toplamda 8,88 milyar TL’lik satışla sonuçlandı. İhaleye olan yoğun ilgi, piyasaların güvenini gösteriyor.
Ekonomik zorluklarla mücadele eden Peyman, konkordato başvurusuyla borçlarını yeniden yapılandırmayı hedefliyor.
Depremden etkilenen bölgelerde borç taksit ödemeleri yeniden düzenlendi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Çay fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları şaşırttı. Kahvehanelerde çay artık 15 liradan satılacak.
Elliott Management, Trump'ın dijital varlık politikasını eleştirerek finans piyasaları için ciddi risklere dikkat çekti.
Türkiye'nin Ocak ayı enflasyon verileri açıklandı. Merkez Bankası ve İTO tahminleri dikkat çekiyor.
Ocak ayında sağlık, ulaşım ve gıda harcamaları dikkat çekerken, diş muayenesi zam lideri oldu.