Kripto Piyasası Durgunlaşırken: DeFi ve Token Fırsatları

Kripto Piyasası Durgunlaşırken: DeFi ve Token Fırsatları

Kripto para piyasası ivme kaybederken yatırımcılar, daha fazla netlik arayışında. Boğa koşusunun ardından yaşanan duraklama, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ekosistemindeki toplam kilitli değerin (TVL) 50 milyar dolar civarında istikrarlı bir şekilde seyretmesine neden oldu. DeFi’nin dolar değeri bazı ülkelerin GSYH’sini aşması, bu sektörün potansiyelini ortaya koyuyor.

En Güçlü DeFi Projeleri

En yüksek TVL’ye sahip altcoin Ethereum, Web3 lideri konumunda. Ancak Ethereum’un altyapı sorunları yatırımcıların ve geliştiricilerin dikkatini çekiyor. Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) ise kendi DeFi ekosistemlerini değerli protokollerle güçlendirerek büyümeye devam ediyor. Ethereum’un yerel tokenı Ether, DeFi sisteminin büyümesiyle birlikte değer kazanıyor. Katman-1 blok zincirleri kendi yerel tokenları için güçlü bir ivme gösteriyor. SOL, ADA ve AVAX, ekosistemlerini gaz ücretleri ve staking talebi yoluyla besleyerek fiyat performanslarını etkiliyor.Kripto Piyasası Durgunlaşırken: DeFi ve Token Fırsatları

Solana ve Ethereum

Solana, 1 milyar doların üzerinde TVL ile büyük DeFi projeleri arasında yer alıyor. Solana’nın TVL’si 873,13 milyon doları aşarken, ekosistemin sürekli büyümesi spekülatörler için cazip bir hale getiriyor. Ancak Solana, son dönemde aşırı satın alınmış bir varlık olarak kabul ediliyor. Ethereum ise seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip. Bu durum, Ethereum’un aşırı satılmış bir varlık olduğunu gösteriyor. Ethereum’un TVL’si son bir ayda yüzde 15 arttı.

Avalanche

Avalanche, Solana ve Ethereum’un ardından öne çıkan bir proje olarak kabul ediliyor. AVAX’ın DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyürken, tokenı AVAX fiyat hareketinde geride kaldı. Ancak Avalanche’ın yakın gelecekte kazanç potansiyeli yüksek bir proje olduğu düşünülüyor. AVAX’ın MCap/TVL oranı 15,84 olup, 349 protokol arasında 841 milyon dolar toplam değer kilitlenmiş durumda.

Yeni Token Projeleri

Potansiyel büyümeye sahip DeFi projelerine ek olarak, ön satışlarla yatırımcılara sunulan token’lar da cazip bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Bitcoin ETF haberleri üzerine kurulu olan Bitcoin ETF Token ve BTC madenciliği üzerine kurulu Bitcoin Minetrix, bu örneklerden ikisi.

Bitcoin ETF Token

Ethereum blok zincirine dayanan Bitcoin ETF Token, Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlayarak alıcılara ödül vaat ediyor. Bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını artırıyor.

Bitcoin Minetrix

BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan Bitcoin Minetrix (BTCMTX), sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına olanak sağlayan bir bulut madenciliği platformu. BTCMTX tokeni, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir şekilde pasif gelir elde etmeyi sağlıyor.

Yukarıda bahsedilen varlıklar, şu anda kripto para piyasasındaki en sağlam DeFi projeleri arasında yer alıyor. Ancak, yatırım yapmadan önce uygun risk yönetimi önemlidir.

Exit mobile version