Magic Eden, Düşen NFT Pazarında %70 Payla En İyi Yılını Yaşadığını Söylüyor

Magic Eden, Düşen NFT Pazarında Payla En İyi Yılını Yaşadığını Söylüyor

NFT pazarı iki yıl önce zirveye ulaştığından beri önemli bir ivme kaybetmiş olsa da, Magic Eden kendi içinde yeni zirvelere ulaşmayı sürdürüyor. CEO Jack Lu, Magic Eden’in 2024 yılının en iyi yılı olduğunu belirtti. Şirketin piyasaya girdiği Eylül 2021’de NFT pazarı 4.2 milyar dolarlık bir hacim görmüştü, ancak Magic Eden o dönemde sadece Solana NFT’leri sunuyordu.

Çok Zincirli Yaklaşım

Magic Eden, NFT pazarının durulmasıyla çok zincirli bir ticaret yaklaşımını benimsedi. Üçüncü yılına giren pazar yeri, Bitcoin, Ethereum, Polygon ve Base üzerinde dijital koleksiyonlar için destek sağladı. Lu, NFT sahiplerinin içerik ve kolaylığı önemsediğini belirtti ve kullanıcıların dijital varlıklar için tek durak noktası olan platformlara yöneleceğini söyledi.Magic Eden, Düşen NFT Pazarında Payla En İyi Yılını Yaşadığını Söylüyor

Pazar Payı ve Rekabet

Geçen ay itibarıyla NFT ticaret hacimleri 373 milyon dolara kadar düşmüşken, Magic Eden NFT pazarındaki gelirin %70’ini elde etti. Bu başarıyı, çok zincirli varlığı sayesinde elde ettiğini söyleyen Lu, diğer büyük rakipleri OpenSea ve Blur’un da farklı ağları kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti.Magic Eden, Düşen NFT Pazarında Payla En İyi Yılını Yaşadığını Söylüyor

Magic Eden: NFT Pazarındaki Düşüşe Rağmen En İyi Yılını Geçiriyor

Magic Eden, Bitcoin tabanlı koleksiyonlara olan ilgisinin artmasıyla Ordinals pazarına hızla adım attı. Şirket, Solana temelli köklerinden oldukça farklı bir ortamda Runes desteğiyle Bitcoin alanına daha da derinlemesine girdi. Runes, Ethereum’daki ERC-20’lere benzeyen değiştirilebilir tokenlar olarak biliniyor.

Mayıs ayında Runes piyasası oldukça hareketliyken, Magic Eden’in aylık ticaret hacmi 800 milyon dolara ulaştı. Ağustos ayında Runes faaliyetlerinde bir artış görülse de, bu hareketlilik büyük ölçüde azaldı.

Crypto trendlerinin hızla değişebileceğini belirten Lu, kısa süre önce yaşanan meme coin çılgınlığını geçmişteki diğer trendlerle karşılaştırdı. Magic Eden’in yeni dijital cüzdanı, çapraz zincir takaslara destek sağlayarak daha geniş kripto pazarına hitap etmeyi amaçlıyor. Lu, “Pazarlar yükselir, düşer; metalar değişir. Büyük ürünler inşa etmek istiyorsak, uzun vadeli düşünmeliyiz.” dedi.

Magic Eden, 2024’te NFT pazarındaki düşüşe rağmen önemli bir büyüme kaydetti ve çok zincirli yaklaşımı ile Bitcoin tabanlı Ordinals pazarına girişini stratejik hamle olarak gösterdi. Şirketin gelecek yıllarda da büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Exit mobile version