Mercedes 2027'ye Kadar Maliyetlerini Yüzde 10 Azaltmayı Hedefliyor
Mercedes-Benz, maliyetleri düşürme ve daha kârlı segmentlere odaklanma stratejisiyle zorlu bir döneme hazırlanıyor.
Mercedes-Benz, küresel otomobil pazarında artan rekabet ve talep daralması nedeniyle kazançlarında sert bir düşüş bekliyor. Şirket, bu gelişmeler doğrultusunda maliyet azaltma planlarını hızlandırma kararı aldı.
Mercedes, 2027 yılına kadar üretim maliyetlerinde yüzde 10 oranında bir azalma hedefliyor. Küresel malzeme fiyatlarındaki artış, bu adımın temel nedenlerinden biri oldu.
Avrupa ve Çin gibi kritik pazarlarda araçlara olan talep azalıyor. Bu durum, Mercedes’in kârlılık hedeflerini olumsuz etkiliyor. Şirket, satış stratejilerini gözden geçirmeye devam ediyor.
Şirketin kârındaki düşüşün bir kısmı, elektrikli araçlara geçiş sürecinin beklenenden daha zor olmasından kaynaklanıyor. Ağır yatırımlara rağmen satışlar hedeflerin altında kaldı.
Mercedes, kaynaklarını daha pahalı araçlara yönlendiriyor. Ancak Çin’de üst segment modellere olan zayıf talep, bu stratejiyi sekteye uğratıyor.
ABD Başkanı Donald Trump’ın ithal otomobillere vergi koyma planı, Mercedes için yeni bir tehdit oluşturuyor. Şirket, ABD’de sattığı araçların yaklaşık yüzde 63’ünü ithal ediyor.
Mercedes, küresel ekonomik zorluklara karşı stratejik adımlar atarak maliyetleri düşürmeyi ve daha kârlı segmentlere odaklanmayı hedefliyor.
Pay Fix, Aypara ve İninal'ın faaliyet izinleri sonlandırıldı. Karar, finansal güvenliği artırma amacıyla alındı.
Avrupa Merkez Bankası, ekonomik belirsizlikler ve yavaş büyüme nedeniyle faiz oranlarını düşürmeye devam edebilir.
Petkim (PETKM) hisseleri için aracı kurumlar 2025 hedef fiyatlarını açıklamaya başladı. İşte detaylar ve tavsiyeler.
Rusya, el konulan şirketlerin de dahil olduğu geniş çaplı bir özelleştirme planıyla ekonomik stratejisini yeniden…
TCMB, Pay Fix, Aypara ve İninal’ın faaliyet izinlerini durdurdu. İşte kararın detayları ve gerekçeleri.
Piyasa yapıcılarından gelen yoğun taleplerle Hazine, toplam 32,9 milyar TL'lik tahvil satışı gerçekleştirdi.