NFT Satışları %76 Düştü: 2024’ün En Düşük Aylık Hacmi

NFT Satışları Düştü: 2024'ün En Düşük Aylık Hacmi

NFT satışları Ağustos ayında 374 milyon dolarlık bir hacim kaydetti ve 2024’ün en düşük aylık satışlarını kaydetti. Bu, Mart ayında 1,6 milyar dolar olan en yüksek aylık rekorun %76’sına denk geliyor. NFT piyasasının düşüşü, birçok analistin dikkatini çekti.

NFT Piyasasında Neler Oluyor?

NFT piyasası 2024’ün başında güçlü bir çeyrek geçirdi, ancak satış hacmi ikinci çeyrekte 2,24 milyar dolara düştü. Nisan ayında başlayan düşüş, Mayıs ayında 598 milyon dolara kadar devam etti. Temmuz ayında NFT işlem sayısı %87 arttı, ancak satış hacmi 427 milyon dolarda kaldı. Ağustos ayında ise işlem sayısı %31 azalarak 7,3 milyon oldu, ancak ortalama NFT satış değeri %27 artış göstererek 50.74 dolara yükseldi.NFT Satışları Düştü: 2024'ün En Düşük Aylık Hacmi

NFT Satışlarının Düşüşünün Nedenleri

NFT piyasasının düşüşünün birkaç nedeni var. Bunlardan biri, spekülatif sermayenin memecoin projelerine kayması. Bir diğer neden ise NFT projelerinin birbirlerini taklit etmesi ve topluluk tarafından destek görmemesi. NFT’lerin popülaritesi azaldıkça, bazı projelerin roadmap süreçlerini yerine getirmemesi de yatırımcıların ilgisini azalttı.

NFT satışlarının düşüşü, sektördeki dalgalanmaları gösteriyor. 2024’ün en düşük aylık satış hacmini kaydeden NFT piyasası, yeni trendlere ve gelişmelere uyum sağlamak zorunda. Yatırımcılar ise bu gelişmeleri yakından takip etmeli ve yatırımlarını dikkatlice yapmalıdır.

Exit mobile version