Nippon Steel, ABD’li Yöneticilerle U.S. Steel Satın Alımında Güvence Veriyor

Nippon Steel, ABD'li Yöneticilerle U.S. Steel Satın Alımında Güvence Veriyor

Japonya’nın en büyük çelik üreticisi Nippon Steel, ABD’li çelik devi U.S. Steel’i satın alma planı çerçevesinde, Biden ve Harris yönetiminin endişelerini gidermek için, satın alma işlemi gerçekleşirse U.S. Steel’in yönetim kurulu ve üst düzey yönetiminin çoğunluğunun ABD vatandaşı olacağını duyurdu.

Amerikan Mülkiyeti ve Yönetimi

Nippon Steel, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, U.S. Steel’in ‘Amerikan mülkiyetinde ve Amerikan işletmesinde kalması gerektiği’ yönündeki kaygılarını gidermek için bu adımı attığını belirtti.Nippon Steel, ABD'li Yöneticilerle U.S. Steel Satın Alımında Güvence Veriyor

Yönetim Kurulu ve Yönetimde ABD Vatandaşları

Satın alma işlemi tamamlandığında, U.S. Steel’in yönetim kurulunun çoğunluğunu ABD vatandaşları oluşturacak. Ayrıca, şirketin yönetim kadrosunda da ağırlıklı olarak ABD vatandaşları yer alacak.Nippon Steel, ABD'li Yöneticilerle U.S. Steel Satın Alımında Güvence Veriyor

Nippon Steel’in ABD Odaklı Yaklaşımı

Nippon Steel, U.S. Steel’in, 50 yılı aşkın bir süredir ABD’de faaliyet gösteren Japon çelik üreticisinin New York merkezli birimi olan Nippon Steel North America’ya ait olacağını vurguladı. Ayrıca, şirket, politikacıların ve işçi sendikalarının desteğini kazanmak için eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu danışman olarak işe aldı ve geçen hafta U.S. Steel’e 1.3 milyar dolarlık ek yatırım yapma planını açıkladı.

Nippon Steel’in bu açıklaması, ABD hükümetinin U.S. Steel’in stratejik önemi ve Amerikan işçilerinin korunması konusundaki kaygılarını gidermeyi amaçlıyor. Satın alma işleminin başarılı olup olmayacağı, ABD’nin onayının yanı sıra işçi sendikaları ve diğer paydaşların tavrına bağlı olacak.

Exit mobile version