Categories: Borsa

Ofis Yem (OFSYM) 2024 İlk Yarıda FAVÖK’ünü %96 Oranında Gerçekleştirdi

Ofis Yem (OFSYM), 2024 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Ofis Yem Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hisse Haberleri

3 Ekim tarihinde KAP’a yapılan açıklamada, şirketin 30 Haziran 2024 tarihli finansal tablolarının “TMS 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama” standardına göre hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, 10 Temmuz 2023 tarihli Fiyat Tespit Raporu’nun enflasyon muhasebesi etkilerini içermediği, ancak 30 Haziran 2024 tarihli finansal tabloların enflasyona göre düzeltildiği ifade edildi. Bu nedenle, 2024 yılı ilk altı ayına ilişkin tahmini ve gerçekleşen verilerin karşılaştırılmasında söz konusu finansal tablolar esas alındı.

Ofis Yem (OFSYM) 2024 İlk Yarı Yıl Finansal Sonuçları

Şirket’in 2024 yılı ilk altı aylık döneminde FAVÖK’ü %96,10 oranında gerçekleşerek 696.067 bin TL oldu. Net satışlar ise %75,95 oranında gerçekleşerek 7.017.631 bin TL olarak kaydedildi. Satışların maliyeti %73,44 oranında gerçekleşirken, brüt kar %99,54 oranında gerçekleşti.

Ofis Yem (OFSYM) Faaliyet Karı Tahminlerin Üzerinde

Uluslararası piyasalardaki yem hammadde fiyatlarının gerilemesi, kur artışının enflasyonun altında kalması ve iç piyasa dengeleri gibi faktörler nedeniyle net satışlar ve maliyetler düşük seviyelerde gerçekleşti. Buna rağmen, önceki yılın aynı dönemine göre satış miktarındaki artış sayesinde şirket brüt kar ve FAVÖK’te tahminlere yakın bir performans sergiledi. Faaliyet karı ise beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Ofis Yem’in 2024 ilk yarı finansal sonuçları, şirketin güçlü operasyonel performansını ve büyüme stratejisinin başarılı bir şekilde uygulandığını gösteriyor.

Enis Mutlu

Ben Enis Mutlu. Borsa İstanbul ve Dünya borsaları üzerine son dakika haberlerini sizlerle paylaşıyorum. Temettü veren hisseler, sermaye artırımları, borsalardaki önemli gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Teminatlı Kredi Kartı Nedir? Veren Bankalar, Avantajları

Teminatlı kredi kartı, kredi notu düşük olan veya kredi geçmişi bulunmayan kişilerin banka teminatı karşılığında…

52 dakika ago

İş Bankası Bireysel Emeklilik İptali

İş Bankası bireysel emeklilik sistemi (BES), uzun vadeli tasarruf yaparak emeklilik döneminizde ek gelir elde…

2 saat ago

Yeşil GYO konkordato ilan etti: İmar sorunları kriz yarattı

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Innovia 4 projesindeki imar sorunları nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. İşte detaylar.

2 saat ago

bugün hangi şirketler hisse geri alımı yaptı? işte detaylar

Borsa İstanbul'da 5 Şubat Çarşamba günü 8 şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. İşte o şirketler…

2 saat ago

Ukrayna dışişleri bakanı Sybiha’dan İngiltere’ye savunma sanayisine yatırım çağrısı

Ukrayna, savunma sanayisini güçlendirmek için İngiltere'den insansız hava araçlarına yatırım yapmasını talep etti.

2 saat ago

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü, finans sektörüne ilgi duyan ve kariyerini banka, sigorta şirketleri, finans kurumları…

2 saat ago