Panasonic 4680 Pil Seri Üretimi Başlıyor: Elektrikli Araçlar İçin Devrim mi?

Panasonic 4680 Pil Seri Üretimi Başlıyor: Elektrikli Araçlar İçin Devrim mi?

Panasonic Holdings’in enerji birimi olan Panasonic Energy, 4680 hücreli elektrikli araç pillerinin seri üretimine başlamak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Bu yeni nesil piller, mevcut 2170 silindirik pillerin beş katı kapasiteye sahip ve elektrikli araçların menzilini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip.

4680 Hücrelerin Gücü

Panasonic Energy, Wakayama vilayetinde yenilenen bir tesisi 4680 hücreleri üretmek için ana fabrika olarak kullanacak. Daha büyük piller, otomobil üreticilerinin elektrikli araçların sürüş menzilini uzatmasını ve aynı batarya paketi kapasitesine ulaşmak için daha az hücre kullanmasını sağlayacak. Bu, otomobil üreticilerinin hem menzil hem de maliyet açısından avantajlar elde etmesine olanak tanıyacak.Panasonic 4680 Pil Seri Üretimi Başlıyor: Elektrikli Araçlar İçin Devrim mi?

Seri Üretim Başlangıcı

Şirket, bataryaların seri üretimine başlamak için hazırlıkların tamamlandığını belirtmek üzere bir tören düzenledi. Tören sırasında, gümüş renkli hücrelerle istiflenmiş tepsilerin aktığı bir denetim hattı gösterildi. Panasonic, halihazırda tedarikçisi olduğu bazı otomobil üreticilerine 4680 pillerinin örneklerini gönderdiğini ve onlardan yeşil ışık aldıktan sonra yeni hücrelerin üretimine başlamayı planladığını belirtti.Panasonic 4680 Pil Seri Üretimi Başlıyor: Elektrikli Araçlar İçin Devrim mi?

Panasonic’in Gelecek Planları

Şirket, Wakayama tesisinin Mart 2025’e kadar yeni pillerin geliştirilmesi ve üretiminde yaklaşık 400 personel istihdam etmesinin ve dünyadaki diğer pil fabrikalarında uygulayabileceği süreçleri denemek için bir tesis olarak hizmet vermesinin beklendiğini söyledi. Panasonic Energy, Japonya’daki Suminoe ve Kaizuka tesislerinde halihazırda 2170 ve 1860 silindirik EV pilleri üretiyor.Panasonic 4680 Pil Seri Üretimi Başlıyor: Elektrikli Araçlar İçin Devrim mi?

Panasonic Energy’nin 4680 hücreli pillerin seri üretimine başlaması, elektrikli araç sektörü için önemli bir adım. Bu yeni pillerin daha uzun menzilli ve daha verimli elektrikli araçlara yol açması bekleniyor. Panasonic’in bu yeni pillerin seri üretimiyle elektrikli araç pazarını nasıl etkileyeceğini ve gelecek yıllarda nasıl bir yol izleyeceğini görmek heyecan verici olacak.

Exit mobile version