ABD merkezli gıda ve içecek devi PepsiCo, 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelirde beklenenin altında bir performans sergiledi. Şirketin Kuzey Amerika’daki zayıf piyasa trendleri ve uluslararası pazarlardaki zorluklar gelir düşüşünde etkili oldu.
PepsiCo’nun 2024’ün dördüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 azalarak 27,78 milyar dolara geriledi. Şirket, 2023’ün aynı çeyreğinde 27,85 milyar dolar gelir açıklamış ve bu yıl için 27,89 milyar dolarlık piyasa beklentisi oluşmuştu. Ancak bu hedefin altında kalan gelir, şirketin performansına dair soru işaretleri yarattı.
PepsiCo’nun gelir performansı bölgelere göre değişiklik gösterdi. Avrupa’da yüzde 6, Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya’da yüzde 5, Asya Pasifik, Avustralya ve Yeni Zelanda ile Çin bölgesinde yüzde 2 artış yaşanırken, Latin Amerika’da gelir yüzde 7 düştü. Kuzey Amerika’da ise atıştırmalık işinde Frito-Lay ve Quaker Foods gelirleri yüzde 2’şer azaldı. Bu düşüş, Kuzey Amerika’daki talebin üst üste beşinci çeyrekte gerilediğini ortaya koydu.
PepsiCo, 2024’ün dördüncü çeyreğinde net kârını artırmayı başardı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 yükselişle net kârını 1,5 milyar dolara çıkardı. 2023’te bu rakam 1,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Hisse başına kâr ise 94 sentten 1,11 dolara yükseldi.
PepsiCo’nun Üst Yöneticisi Ramon Laguarta, Kuzey Amerika’daki zayıf piyasa trendleri ve uluslararası pazarlardaki jeopolitik gerilimlere rağmen şirketin dirençli olduğunu vurguladı. Laguarta, 2025’te uluslararası pazarlardaki büyümeyi sürdürmek ve Kuzey Amerika’daki performansı iyileştirmek için adımlar atacaklarını ifade etti.
PepsiCo, 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelirde düşüş yaşasa da net kârını artırmayı başardı. Şirket, 2025 hedefleri doğrultusunda uluslararası pazarlardaki büyümeyi desteklemeyi ve Kuzey Amerika’daki performansı güçlendirmeyi planlıyor.
Otokar, finansal tablolarını açıklama tarihini 5 Şubat 2025 olarak değiştirdi. Şirket, sessiz dönem uygulamasına dikkat…
Avustralya, Çinli yapay zeka uygulaması DeepSeek’i veri güvenliği gerekçesiyle kamu sistemlerinden tamamen yasakladı.
Sasa Polyester, esas sözleşme değişiklikleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu. İşte detaylar.
Dünya Altın Konseyi, altın talebinin yüzde 1 artarak tarihi bir seviyeye ulaştığını duyurdu.
Goldman Sachs, ABD-Çin ticaret çatışmasının gelecekte belirsizliklerle dolu olduğunu ve önemli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
Teknik analiz raporuna göre bugün BIST100 endeksinden pozitif ayrışabilecek hisseler açıklandı. İşte detaylar...