Rekabet Kurulu 25 Firmanın Birleşmesine İzin Verdi: Detaylar İçeride

Rekabet Kurulu 25 Firmanın Birleşmesine İzin Verdi: Detaylar İçeride

Rekabet Kurulu, 2023 yılı içerisinde 25 firmanın birleşme ve devralma işlemlerine onay verdi. Bu işlemler arasında uluslararası devler ile yerli şirketlerin birleşmeleri yer alıyor. Kurul, piyasa rekabetini etkilemeyecek şekilde bu işlemlere onay verdi.

BP ve ADNOC Ortak Girişime İzin Verildi

Rekabet Kurulu, BP Exploration Operating Company Limited ile ADNOC International Limited arasında tam işlevsel bir ortak girişim kurulmasına izin verdi. Bu ortak girişim, enerji sektöründe işbirliği sağlayacak. Rekabet Kurulu 25 Firmanın Birleşmesine İzin Verdi: Detaylar İçeride

Rabobank’ın Kontrolü Rönesans Holding’e Geçti

Kurul, Rabobank AŞ’nin tek kontrolünün Rönesans Holding AŞ tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, bankacılık sektöründe önemli bir değişim yaratabilir.

Mekone’nin Ortak Kontrolü Advent ve Genstar’a Geçti

Rekabet Kurulu, Mekone Parent, LLC ve iştirakleri üzerinde Advent International, L.P. ve Genstar Capital Partners LLC tarafından ortak kontrol kurulmasına onay verdi. Bu işlem, yatırım sektöründe yeni bir ortaklığı temsil ediyor.

Horoz Bolloré Logistics’in Kontrolü CMA CGM’ye Geçti

Kurul, Bolloré Logistics SE ve Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından ortak kontrol edilen Horoz Bolloré Logistics Taşımacılık AŞ’nin tek kontrolünün hisse devri yoluyla Bolloré Logistics SE aracılığıyla CMA CGM S.A. tarafından devralınmasına izin verdi. Bu işlem, lojistik sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Endeavor Group’un Kontrolü Silver Lake’e Geçti

Rekabet Kurulu, Halihazırda Silver Lake Group, L.L.C., Patrick Witsell ve Ariel Emmanuel tarafından ortak kontrol edilmekte olan Endeavor Group Holdings, Inc.nin Silver Lake Group, L.L.C. tek kontrolüne geçmesi işlemine onay verdi. Bu işlem, medya ve eğlence sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Malaysia Airports Holdings’in Kontrolü Değişti

Kurul, Khazanah Nasional Berhad’ın, Employees Provident Fund Board’un ve Global Infrastructure Management, LLC tarafından yönetilen ve danışmanlık verilen fonlar tarafından Malaysia Airports Holdings Berhad’ın ortak kontrolünün devralınmasına onay verdi. Bu işlem, havacılık sektöründe önemli bir değişim yaratabilir.

GlassHouse’un Kontrolü e& Enterprise UAE Holding’e Geçti

Rekabet Kurulu, GlassHouse Bilgi Sistemleri Ticaret Anonim Şirketi’nin tek kontrolünün, Emirates Telecommunications Group Company PJSC’nin yüzde yüz iştiraki olan e& Enterprise UAE Holding Limited tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, telekomünikasyon sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Keywords Studios’un Kontrolü EQT AB’ye Geçti

Kurul, Keywords Studios Plc’nin hisselerinin tamamının ve tek kontrolünün, yeni kurulan ve tamamı dolaylı olarak EQT AB’nin fonu BPEA Fund VIII’e ait olan Houting UK Limited tarafından devralınmasına izin verdi. Bu işlem, oyun geliştirme sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Tock’un Kontrolü American Express’e Geçti

Rekabet Kurulu, Squarespace, Inc. tarafından kontrol edilen Tock LLC’nin tek kontrolünün American Express Travel Related Services Company, Inc. aracılığıyla nihai olarak American Express Company tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, ödeme sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Alp-Ateş Gübre’nin Varlıkları İstanbul Gübre Sanayii’ne Geçti

Kurul, Alp-Ateş Gübre AŞ’nin Hatay ilindeki NPK gübre üretim tesisinin, bu tesisin bünyesinde yer alan iki toz gübre üretim hattının ve henüz montaj aşamasında bulunan organomineral gübre üretim tesisinin alakalı varlıklarından oluşan bir kısım envanterinin İstanbul Gübre Sanayii AŞ tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, gübre sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Eneko’nun Kontrolü Ufuk UĞURAL ve Atlantic’e Geçti

Rekabet Kurulu, Eneko Havalandırma ve Isı Ekonomi Sistem Teknolojileri Makina Sanayi Ticaret AŞ üzerinde Ufuk UĞURAL ve Atlantic Société Française de Développement Thermique SA tarafından ortak kontrol tesis edilmesi işlemine onay verdi. Bu işlem, ısıtma ve havalandırma sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Londra Heathrow Havalimanı’nın Kontrolü Değişti

Kurul, Ardian Holding SAS ve Qatar Investment Authority tarafından Londra Heathrow Havalimanı grup şirketlerinin nihai ana şirketi olan FGP Topco Limited üzerinde ortak kontrol kurulmasına onay verdi. Bu işlem, havacılık sektöründe önemli bir değişim yaratabilir.

Titan Holdings’in Kontrolü Sonoco’ya Geçti

Rekabet Kurulu, Titan Holdings I B.V.nin tek kontrolünün hisse devri yoluyla Sonoco Products Company tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, ambalaj sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Warner Bros Discovery, Disney ve Fox Ortak Girişime İzin Verildi

Kurul, Warner Bros Discovery, Inc., The Walt Disney Company ve Fox Corporation tarafından spor odaklı bir sanal çok kanallı video program dağıtımcısı olan yeni ve tam işlevsel bir ortak girişim kurulmasına izin verdi. Bu ortak girişim, medya ve eğlence sektöründe yeni bir işbirliği sağlayacak.

Synopsys’in Yazılım Entegrasyonu Biriminin Kontrolü Değişti

Rekabet Kurulu, Synopsys Inc.in yazılım entegrasyonu iş biriminin ortak kontrolünün Francisco Partners Management, L.P. ve Clearlake Capital Group, L.P. tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, yazılım sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Terminale GNL Adriatico’nun Kontrolü Değişti

Kurul, ExxonMobil İtaliana Gas S.r.l. ve Qatar Terminal Limited’in ortak kontrolünde bulunan Terminale GNL Adriatico S.r.l’nin ortak kontrolünün Snam S.p.A ve VTTI B.V tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, enerji sektöründe önemli bir değişim yaratabilir.

Innomotics’in Kontrolü KPS Capital Partners’a Geçti

Rekabet Kurulu, Innomotics GmbH ve Innomotics LLC’in tek kontrolünün KPS Capital Partners, LP tarafından devralınmasına onay verdi. Bu işlem, otomotiv sektöründe önemli bir birleşmeyi temsil ediyor.

Taurus Savunma Sanayi Ortak Girişimi Kuruldu

Kurul, Zirve Holding Anonim Şirketi, Senta Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Defence Export tarafından savunma, güvenlik ve ilgili silah sektörlerinde faaliyet göstermek üzere Taurus Savunma Sanayi Anonim Şirketi ünvanlı yeni bir ortak girişim kurulmasına onay verdi. Bu ortak girişim, savunma sektöründe önemli bir işbirliği sağlayacak.

Rekabet Kurulu, 25 firmanın birleşme ve devralma işlemlerine onay vererek, rekabetçi piyasa koşullarını korumayı hedefliyor. Bu işlemler, çeşitli sektörlerde önemli bir etki yaratabilir ve piyasada yeni rekabet dinamikleri oluşturabilir.

Exit mobile version