Robert Kiyosaki: Bitcoin, Altın ve Gümüş Fiyatları %59,001 Artış Yaşayabilir!

Robert Kiyosaki: Bitcoin, Altın ve Gümüş Fiyatları ,001 Artış Yaşayabilir!

‘Zengin Baba Yoksul Baba’ kitabının yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in 59.001 dolara ulaşabileceğini ve altın ile gümüşün de büyük bir yükseliş yaşayabileceğini belirtti. Kiyosaki, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte ‘gerçek varlıklara’ yönelerek, bu varlıkların fiyatlarını artıracağını savunuyor.

Fed’in Faiz İndirimi Beklentisi

Sosyal medya platformu X’te yaptığı bir paylaşımda Kiyosaki, Federal Rezerv’in önümüzdeki FOMC toplantısında faiz oranlarını düşürmesi halinde, yatırımcıların para birimlerinden uzaklaşıp ‘gerçek varlıklara’ yönelebileceğini ve bu varlıkların fiyatlarının artabileceğini ifade etti.Robert Kiyosaki: Bitcoin, Altın ve Gümüş Fiyatları ,001 Artış Yaşayabilir!

Gerçek Varlıklara Yönelim

Kiyosaki, yatırımcıların ABD tahvilleri gibi ‘sahte’ varlıklardan çıkarak emlak, altın, gümüş ve Bitcoin gibi ‘gerçek’ varlıklara yönelebileceğini öngörüyor. Ona göre, bu geçiş fiat paranın değer kaybetmesine yol açabilir ve değer saklama araçlarının fiyatlarını artırabilir.Robert Kiyosaki: Bitcoin, Altın ve Gümüş Fiyatları ,001 Artış Yaşayabilir!

Yatırımcı Güveni ve Piyasa Beklentileri

Federal Rezerv’in 18 Eylül’de yapılacak FOMC toplantısında faiz oranlarını en az 25 baz puan düşürmesi bekleniyor. Kiyosaki, daha önce yaptığı açıklamalarda da dolar üzerindeki güvenin azalmasıyla değer saklama varlıklarının büyüme göreceğini belirtmişti.

Bitcoin, Altın ve Gümüş Fiyatları Yükseliyor mu?

Kiyosaki, “Uzun döngülü bir boğa piyasasının geldiğini biliyorlar çünkü sahte paraya olan inanç ve güven çözülüyor” diyerek, tarihin tekerrür edebileceğini ve yatırımcıların altın, gümüş ve Bitcoin’e yönelebileceğini ifade etti. Yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son 24 saatte %2,72 düşüşle 58.495 dolardan işlem görüyor.

Kiyosaki’nin görüşleri, merkez bankalarının politikalarının yatırımcı kararları üzerindeki olası etkilerine dikkat çekiyor. Faiz oranlarındaki olası indirimler, yatırımcıları daha riskli ve yüksek getiri potansiyeline sahip varlıklara yönlendirebilir. Ancak, piyasa koşullarının karmaşıklığı ve belirsizlikleri nedeniyle, yatırımcıların kararlarını alırken çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

Exit mobile version