SPK, Net Holding’de 6 Kişiye 6 Ay İşlem Yasağı Getirdi: Piyasada Manipülasyon Şüphesi

SPK, Net Holding'de 6 Kişiye 6 Ay İşlem Yasağı Getirdi: Piyasada Manipülasyon Şüphesi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Net Holding AŞ’nin (NTHOL) pay piyasasındaki işlem faaliyetleri ile ilgili olarak 6 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi. SPK, yapılan işlemlerde piyasa manipülasyonuna dair makul şüpheler olduğunu açıkladı.

SPK’dan Açıklama: Piyasa Manipülasyonu Şüphesi

SPK’nın açıklamasında, NTHOL pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüpheler olduğu belirtildi. SPK, yatırımcıların hak ve yararlarını korumak amacıyla bu yasağı uygulamaya karar verdi.SPK, Net Holding'de 6 Kişiye 6 Ay İşlem Yasağı Getirdi: Piyasada Manipülasyon Şüphesi

6 Kişiye 6 Ay İşlem Yasağı

SPK, 6362 sayılı SPKn’nun 128/1-(a) maddesi uyarınca, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemleri engellemek için geçici işlem yasağı uygulamayı uygun gördü. Bu yasağın, 11 Eylül 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği ve 6 ay süreyle devam edeceği belirtildi.SPK, Net Holding'de 6 Kişiye 6 Ay İşlem Yasağı Getirdi: Piyasada Manipülasyon Şüphesi

SPK’nın Geçici İşlem Yasağı Kararı

SPK, 6362 sayılı SPKn’nun 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca, geçici işlem yasağı kararını aldı.

SPK’nın Net Holding AŞ’nin pay piyasası işlemleriyle ilgili olarak 6 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulaması, piyasa manipülasyonuna karşı mücadeledeki kararlılığını gösteriyor. Bu durum, yatırımcıların haklarını korumanın ve şeffaf bir sermaye piyasası ortamının sağlanmasının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Exit mobile version