Categories: Gündem

Tarım Girdi Fiyatları Ağustos’ta Yüzde 33,25 Arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,39 artarak yıllık bazda yüzde 33,25’lik bir yükseliş kaydetti. Bu artış, tarım sektöründeki maliyetlerin artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Tarım-GFE’de Yıllık Artış Yüksek

Tarım-GFE, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,33 artış göstererek on iki aylık ortalamalarda ise yüzde 43,15’lik bir artış kaydetti. Bu durum, tarım sektörünün maliyetlerinin son dönemde hızla arttığını gösteriyor.

Tarımsal Yatırıma Katkı Sağlayan Mallar ve Hizmetlerde En Yüksek Artış

Ana gruplarda, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 0,99 artarken, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi yüzde 3,75 artış gösterdi. Aynı dönemde, bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 30,90, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 48,51 artış kaydetti.

Tarım-GFE’deki artış, tarım sektöründeki maliyetlerin yükselmeye devam ettiğinin bir göstergesi. Tarım sektörünün gelecekteki performansı, girdi fiyatlarının artışının kontrol altına alınması ve bu konuda destekleyici politikaların uygulanmasıyla belirlenebilir.

Büşra Kazanç

Ben Büşra Kazanç. 2022 yılından beri Gazete Banka için gündem haberlerini takip ediyorum. Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli son dakika gelişmelerini haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

ABD, 2025 Petrol Fiyat Tahminini Düşürdü

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, petrol fiyat tahminini aşağı yönlü revize ederek küresel piyasalara dikkat çekti.

39 dakika ago

Bakan Yumaklı’dan Gıda Güvenliği Hakkında Kritik Uyarı

Tavuk döner zehirlenmeleri sonrası denetimler sıklaştı. Usulsüz üretim yapan işletmelere ağır cezalar kapıda.

39 dakika ago

Fenerbahçe’den Yabancı Yatırımcıya Hisse Satışı

Fenerbahçe, Futbol A.Ş.'deki hisselerinin %4,80'ini yabancı bir kurumsal yatırımcıya sattı. İşlem özel emirle gerçekleştirildi.

40 dakika ago

Avrupa Borsaları Haftayı Düşüşle Kapattı

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününde İngiltere dışında genel olarak değer kaybı yaşadı.

40 dakika ago

Türkiye Barış ve Uzlaşma İçin Çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortadoğu’da barış ve Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefleri üzerine önemli mesajlar verdi.

40 dakika ago

İş Bankası Hisselerinde Büyük Alım Dalgası

Bank of America ve Vakıf Yatırım, İş Bankası hisselerinde dikkat çeken alımlar gerçekleştirdi. İşte detaylar!

41 dakika ago