Piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı Tether, ABD’nin kripto para düzenlemeleri konusunda son gelişmeleri yakından takip ediyor. Tether CEO’su Paolo Ardoino, yakın zamanda düzenlenen bir etkinlikte düzenlemeler ve şirketin rezervleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Washington’daki DC Fintech Week etkinliğinde konuşan Tether CEO’su Paolo Ardoino, ABD’nin kripto para düzenlemeleri konusunda iyimser olduğunu belirtti. Ancak Ardoino, yıllardır devam eden çalışmalara rağmen düzenlemelerin henüz Senato’dan geçmediğini hatırlattı. ABD’nin mantıklı kripto para düzenlemelerini hayata geçirmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ardoino, bu düzenlemelerin müşteri korumasını sağlaması gerektiğini söyledi.
Ardoino, Tether’in Federal Soruşturma Bürosu ve ABD Gizli Servisi de dahil olmak üzere 45 ülkede kolluk kuvvetlerine nasıl yardımcı olduğunu anlattı. Yüz milyonlarca kullanıcının etkileşime girdiği USDT, suçluların da zaman zaman kullandığı bir varlık. Şirketin kolluk kuvvetleriyle güçlü iş birliği nedeniyle suçluların işi daha da zorlaşıyor.
Tether CEO’su, rezervler ve itfa kabiliyeti konusuna da değindi. 2022 yılında milyarlarca dolarlık ani itfa gerçekleştirdiklerini, rezervlerinin %10’dan fazlasını nakde çevirdikten sonra bile hayatta kaldıklarını belirtti. Bunun birçok bankanın atlatamayacağı kadar büyük bir stres testi olduğunu vurguladı.
Tether CEO’su, ABD kripto para düzenlemelerinin müşteri koruması için önemli olduğunu ve Tether’in bu düzenlemelere destek verdiğini belirtti. Ayrıca, şirketin rezervlerinin güvenilirliğini ve kolluk kuvvetleriyle iş birliğini vurguladı. Tether, piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı olarak, kripto para ekosistemindeki önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.
Talepteki durgunluk Japonya'nın üretim sektörünü baskıladı. PMI verileri sektörün kalıcı zayıflığını ortaya koyuyor.
Altın fiyatları 3 Şubat 2025 itibarıyla açıklandı. İşte gram, çeyrek ve ons altın güncel değerleri.
Trump, Panama Kanalı'nın Çin'in kontrolünde olduğunu iddia etti ve güçlü adımlar atılacağını belirtti.
ABD'nin Kanada ve Meksika'ya yönelik tarifeleri, petrol fiyatlarında ciddi bir artışa neden oldu.
ABD'nin Kanada, Meksika ve Çin'e uyguladığı tarifeler, altın fiyatlarını baskı altında bıraktı.
Çin'in fabrika büyümesi yavaşladı. Yeni ihracat siparişlerindeki düşüş, ekonomik belirsizlikleri artırıyor.