TIBA Türkiye’ye Gird, 1500 Kişilik Ekibiyle Pazar Liderliği Hedefliyor

TIBA Türkiye'ye Gird, 1500 Kişilik Ekibiyle Pazar Liderliği Hedefliyor

İspanyol Romeu Grubu’na ait olan ve 4 kıtada 25 ülkede faaliyet gösteren TIBA, Türkiye pazarına girdi. TIBA CEO’su Kadir Kaya, Türkiye’deki operasyonlarının 1 Mart’ta başladığını ve kısa sürede İstanbul ve İzmir’de 40 kişilik bir ekibe ulaştıklarını belirtti.

TIBA Türkiye’ye Neden Yatırım Yaptı?

TIBA CEO’su Kadir Kaya, TIBA’nın uzun yıllardır iş yaptığı ve tanıdığı bir firma olduğunu belirterek, Türkiye’ye yatırım yapmalarını önerdiklerini ve ikna ettiklerini söyledi. Kaya, TIBA’nın yapılanmasının genelde İspanyolca konuşulan ülkeleri kapsadığını ve grubun vizyonunun İber Yarımadası’ndan Latin Amerika’ya kadar olan bölgede liderlik olduğunu anlattı. Türkiye’ye yapılan yatırımla birlikte kapsama alanının büyüdüğünü ve artık Akdeniz’den Latin Amerika’ya kadar bir liderlik hedeflerinin söz konusu olduğunu belirtti.TIBA Türkiye'ye Gird, 1500 Kişilik Ekibiyle Pazar Liderliği Hedefliyor

Türk Firmaları İçin Latin Amerika Pazarına Açılım Desteği

Kaya, Türkiye ile Latin Amerika arasında son yıllarda artan ticaret hacmine de işaret etti. Latin Amerika’daki en büyük ekonomilerden 12 tanesinde ithalat, ihracat, yükleme, taşıma, depolama ve dağıtım gibi hizmetleri veren ofislerimiz var. Bu varlığımızı ve tecrübemizi sadece lojistik anlamında değil aynı zamanda Türk firmalarının iş yapabilmesi için de kullanacağız. Lokal pazarlarda ihracatçı firmalarımızın daha çok iş yapabilmesi için gerekli bilgileri sağlayıp yönlendirmeler yapacağız.TIBA Türkiye'ye Gird, 1500 Kişilik Ekibiyle Pazar Liderliği Hedefliyor

Meksika’da Türkiye’yi Tanıtma

Latin Amerika’daki ülkeler arasında Meksika’nın önemine dikkat çeken Kadir Kaya, Meksika’nın hem Amerika pazarı hem Orta Amerika hem de Güney Amerika pazarı için bir geçiş noktası olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta Meksika’daki 4 ofisimizi gezeceğiz ve oralarda Türkiye ile ilgili bilgiler vereceğiz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde Latin Amerika özelinde ofislerimizin çağrıldığı ve ihracatçılarımızı da davet ettiğimiz bir sempozyum veya konferans yapabiliriz.

TIBA, Türkiye’deki operasyonlarıyla Türk firmalarının Latin Amerika pazarına açılmasına destek vermeyi ve pazar liderliğine ulaşmayı hedefliyor. TIBA CEO’su Kadir Kaya, Türkiye’nin dünya için ‘stratejik bir nokta’ konumu vurgularken, Meksika’nın da bölge için benzer bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Exit mobile version