USD34,20
EURO37,47
JPY0,230900
RUB0,354000
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.881,15
BTC60.183,82
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Tron Kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin Ülkesi’ Liberland’ın Başbakanı Oldu!

Tron Kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin Ülkesi’ Liberland’ın Başbakanı Oldu!

Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!
Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!
service

Tron’un kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan Liberland’ın başbakanı olarak seçildi. Liberland, Hırvatistan ve Sırbistan arasında yer alan ve bağımsızlığını ilan etmiş bir mikro devlet.

Tron Kurucusu Liberland’ı Yönetecek

Liberland halkı, Justin Sun’ı ülkeye liderlik etmek üzere seçti. Sun, kripto alanında başarılı girişimciler olarak bilinen Evan Luthra ve Jillian Godsil ile birlikte Kongre üyesi olarak görev yapacak. Liberland, Sun ve Luthra’nın ülkeye yeni geldiğini ancak Blockchain projelerini ilerletmede etkili olacaklarını belirtti.

Tron Kurucusu Justin Sun, 'Bitcoin Ülkesi' Liberland'ın Başbakanı Oldu!

Liberland: Bir Bitcoin Ülkesi

Liberland, 2015 yılında kuruldu ve Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Hükümet, merkezi olmayan bir online platform üzerinden çalışıyor ve sakinlerinin bu platforma katılmasını sağlıyor.

Blockchain Tabanlı Seçim Sistemi

Liberland, son seçimlerde Blockchain tabanlı bir seçim sistemi kullandı. Bu sistem, şeffaflık sağlayarak seçim sonuçlarına ilişkin şüpheleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Liberland, bu sistemin öncü bir örnek olmasını umuyor.

Tron kurucusu Justin Sun, ‘Bitcoin ülkesi’ Liberland’ın başbakanı olarak seçildi. Sun’ın kripto dünyasındaki liderlik rolünün ve Liberland’ın ‘Bitcoin ülkesi’ olarak tanınmasının bir kanıtı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir