Categories: Kripto Para

Tron, Tether ve TRM Labs, 100 Milyon USDT’yi Dondurdu

Tron, Tether ve TRM Labs iş birliğiyle yasa dışı aktörlerin 100 milyon USDT’sini dondurdu. Eylül ayından bu yana süregelen operasyon, blok zincir güvenliğini güçlendiriyor.

Analizler ve İzlenen İşlemler

T3 Birimi, milyonlarca işlemi analiz etti. 3 milyar ı aşkın USDT hacmi izlendi. TRM Labs’in araçları, yasa dışı USDT’leri tespit etmeye yardımcı oldu.Tron, Tether ve TRM Labs, 100 Milyon USDT'yi DondurduTron, Tether ve TRM Labs, 100 Milyon USDT'yi Dondurdu

Dondurulan Fonların Kaynakları

Dondurulan fonların kaynağı kara para aklama hizmetleri. Yatırım dolandırıcılığı, uyuşturucu ticareti ve terörizm finansmanı gibi suçlar hedef alındı. Ek olarak, şantaj, hack saldırıları ve şiddet suçları da izlendi.

Blok Zincirinde Kara Para Aklamaya Karşı Önlemler

Blok zinciri, şeffaf yapısıyla kara para aklama için zorlu bir ortam. Kurban raporları doğrulanabiliyor ve diğer kurbanlar tespit edilebiliyor. Bu, geleneksel finansta mümkün olmayan bir içgörü sağlıyor. Yaklaşık 3 milyon USDT’nin Kuzey Kore ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

Operasyon, blok zincirde yasa dışı faaliyetlerin azaltılması için önemli bir adım. Kötü niyetli aktörlerin yasa dışı faaliyetlerden caydırılması hedefleniyor. Bu iş birliği, diğer projelere örnek olabilir. Dondurulan miktar ve analizlerin kapsamı, blok zincir teknolojisinin güvenliğini gösteriyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Yusuf Karacaer

Merhaba, ben Yusuf Karacaer. İTÜ İşletme Mühendisliği mezunuyum. Uzun yıllardır özel sektörde yöneticilik yapıyorum. Türkiye ve Dünya'dan finans haberlerini Gazetebanka.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Recent Posts

2. El Elektrikli Araç Günleri Başladı

Türkiye'nin ilk 2. El Elektrikli Araç Günleri etkinliği, Etiler'de 50'yi aşkın araçla kapılarını açtı.

9 dakika ago

Bitcoin 95 Bin Doları Aştı: Altcoinlere Dikkat!

Bitcoin'in yükselişi sürerken altcoinler de dikkat çekiyor. Hangi coinler yatırımcılar için fırsat sunuyor?

26 dakika ago

Bakan Şimşek: KKM’nin Payı Yüzde 3,3’e Düştü

Mehmet Şimşek, KKM'deki hızlı düşüşün makro finansal istikrarı güçlendiren politikalar sayesinde gerçekleştiğini açıkladı.

1 saat ago

Trump Denizde Madencilik İçin Tarihi Adım Attı

Donald Trump, deniz tabanı madenciliği kapasitesini artırmayı hedefleyen kritik bir kararnameye imza attı. İşte detaylar!

1 saat ago

Kur Korumalı Mevduatın Payı Tarihi Seviyede Düştü

KKM'nin toplam mevduat içindeki payı yüzde 3,3'e gerilerken, çıkış süreci hız kesmeden devam ediyor.

1 saat ago

Demir Yollarında Büyük Dönüşüm: Bakan Uraloğlu’ndan Kritik Detaylar

Bakan Uraloğlu, demir yollarında enerji tasarrufu ve karbon emisyonunu azaltacak projelerin detaylarını paylaştı.

1 saat ago