ABD Başkanı Donald Trump, Fed‘in faiz oranlarını sabit tutma kararının doğru bir hamle olduğunu belirtti.
Donald Trump, Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Fed’in faiz oranlarını sabit tutma kararını beklediğini ifade etti. Trump, bu hamlenin mevcut ekonomik şartlar dikkate alındığında doğru bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu kararın ekonomiye pozitif etkiler sağlayacağını düşündüğünü söyledi.
2024 Eylül ayından beri üç kez faiz indiren Fed, 2025’in ilk toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı. Bu karar, Trump’ın uzun süredir Merkez Bankası’na yaptığı faiz indirimi çağrılarına rağmen alındı. Fed, bu adımla Trump politikalarının etkilerini gözlemlemek için beklemeyi tercih etti.
Donald Trump, Merkez Bankası’na sık sık faiz indirimi çağrısında bulunarak ekonomik büyümeyi hızlandırmayı hedeflediğini dile getiriyor. Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada da bu talepleri yineleyen Trump, faiz oranlarının daha düşük seviyelerde olması gerektiğini savundu.
ABD Başkanı Trump, Fed’in faiz oranlarını sabit tutma kararını destekledi. Ekonomik etkiler, önümüzdeki dönemde netleşecek.
Avustralya'da perakende satışlarda beklenen düşüş gerçekleşmedi. Veriler, tüketici harcamalarının beklenenden güçlü olduğunu gösteriyor.
Ocak ayında imalat PMI, 48 puanla daralmayı işaret etti. Talep koşulları zayıf kalmaya devam ediyor.
Donald Trump’ın tarife planları, küresel piyasalarda paniğe neden oldu. Bitcoin ve altcoinler büyük kayıplar yaşadı.
2024'te Güneydoğu'dan 55 bin ton kuru meyve ihraç edilerek büyük bir başarıya imza atıldı.
Bitcoin düşüşü sürüyor! Teknik analiz ve küresel belirsizlikler yatırımcıları endişelendirmeye başladı.
İş Yatırım, 31 Ocak 2025 vade tarihli varantlar için uzlaşı detaylarını kamuoyuyla paylaştı.